Войната в Украйна стигна до задънена улица и може да

...
Войната в Украйна стигна до задънена улица и може да
Коментари Харесай

Военен №1 на Швеция: Войната в Украйна стигна до задънена улица и може да продължи много дълго

" Войната в Украйна стигна до задънена улица и може да продължи доста дълго ". Това мнение изрази главнокомандващият на шведските въоръжени сили Микаел Биден в изявление за Der Spiegel, предава " Фокус ".

" Има единствено дребни достижения, фронтовата линия се измества тук и там - като цяло обстановката е доста комплицирана. От месеци насам войната е в застой и сега не се вижда никаква смяна. Краят на войната не се вижда и нито Русия, нито Украйна имат опция да я завоюват във военно отношение. Очаквам войната да продължи още доста дълго време ", е декларирал той.

Според Биден Швеция взема поради тази обстановка в стратегическите си проекти за сигурност, както и при образуването на военната помощ за Украйна.

Главнокомандващият шведската войска е отбелязал, че Русия към момента превъзхожда Украйна във връзка с военния капацитет, което се отразява на обстановката непосредствено на фронта.

" Путин е подготвил съветската стопанска система за война по метод, по който ние не можем. В момента руснаците създават голямо количество оръжия, доста повече, в сравнение с ние можем да доставим на Украйна ", е декларирал Биден.

В същото време шведският главнокомандващ е подчертал, че нито в самата Швеция, нито в другите страни от НАТО политическата воля за поддръжка на Украйна е изчерпана. Според него казусът се крие в общата тромавост на Запада.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР