Порои с градушки се очакват на повече места през юни.

...
Порои с градушки се очакват на повече места през юни.
Коментари Харесай

Порои с градушки се очакват на повече места през юни

Порои с градушки се чакат на повече места през юни. Това изясни в " Денят стартира " Георги Цеков, дежурен синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология.

" Тези градушки са по-характерни за юни и началото на юли. Ще се задържи по-неустойчиво време до кроя на месеца. Очаква се през юни да има повече такива феномени и на повече места ", изясни Георги Цеков.

На въпрос свързани ли са тези феномени с извънредно топлото време през април, синоптикът отговори:

" В атмосферата процесите са свързани между тях и в един миг резултатът на пеперудата може да се прояви някъде ".



Времето през идващите празнични дни ще се затопля, няма да спрат преваляванията, само че се чака да има повече слънчеви часове, изясни Цеков.

" Винаги би трябвало да имаме едно мислено в края на май, когато въздушната маса е неустойчива и ще се развива купесто-дъждовна облачност. Не се изключени и градушки през днешния ден. За София събитие като вчерашното е доста малко евентуално да се случи. На доста места в страната ще има краткотрайни превалявания, с гръмотевична активност. Не са изключени и градушки. По-вероятни са в Централна и Северна България - в региона на Централна Стара планина, както и в Родопите ", акцентира синоптикът.

От Национален институт по метеорология и хидрология предизвестяват, че и за през днешния ден е разгласен жълт код за рискови превалявания в 13 области. Жълт сигнален код за изобилен дъжд и гръмотевични стихии е разгласен за София област, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Видин, Враца, Монтана, Кюстендил, Стара Загора, Габрово, Велико Търново и Ловеч.



Вижте директното включване на Варсен Такворян


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР