Въоръжените банди, които действат на територията на хаитянската столица Порт

...
Въоръжените банди, които действат на територията на хаитянската столица Порт
Коментари Харесай

Бандити спират нападенията, за да не пречат на хуманитарните доставки

Въоръжените банди, които работят на територията на хаитянската столица Порт о Пренс, оповестиха, че стопират краткотрайно нападенията, с цел да не пречат на доставките на филантропична помощ за потърпевшите от мощното земетресение на 14 август, съобщи организация БГНЕС.

Според обява във вестник „ Diario Libre “, някогашният началник на администрацията на една от столичните общини Ивон Жером е съумял да се споразумее с главатарите на три банди, влизайки в ролята на медиатор с незаконните групировки. Членовете на бандите са дали обещание да прекратят нападенията на територията на регион Мартисан, през чиято територия се изпращат филантропичните помощи за потърпевшите.

Тъй като през последните месеци нарушителите непрекъснато организирали набези върху превоза, пренасящ товари от столицата до южните райони, на управляващите на Хаити им се наложи да влязат в контакт с бандите. Нападателите желали от превозвачите „ мито “, с цел да могат да преминат гладко през територията, в която господстват тези групировки и чиято активност локалната полиция не съумява да приключи.

Нападенията на бандите затрудняват съществено доставките на филантропична помощ в югозападната част на страната, наранена в края на предходната седмица от мощно земетресение с магнитуд 7,2. В резултат на бедствието починаха 2 189 души, а повече от 12 000 са ранени. Напълно или отчасти са разрушени над 1 000 здания в района, като спасителите не престават да търсят хора под отломките. По публични данни, от земетресението са потърпевши съществено департаментите Юг, Гранд-Анс и Нип. Правителството вкара изключително състояние в района за период от един месец. Ситуацията там се усложнява в допълнение поради огромните наводнения, породени от тропическата стихия „ Грейс “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР