Въоръжен мъж от Юта, обвинен в отправянето на заплахи към

...
Въоръжен мъж от Юта, обвинен в отправянето на заплахи към
Коментари Харесай

Мъж заплаши Джо Байдън, ФБР го застреля

Въоръжен мъж от Юта, упрекнат в отправянето на закани към Джо Байдън, беше убит от сътрудници на ФБР часове преди американският президент да кацне в щата. Това оповестиха управляващите, представени от Асошиейтед прес.

Специалните сътрудници се опитвали да му връчат заповед за задържане, когато Крейг Делю Робъртсън почнал да стреля от вкъщи си. Това е станало към 6:15 часа, се споделя в изказването на ФБР.

Деветгодишно дете също е умряло

Робъртсън разгласява в обществените мрежи в понеделник, че е чул за идването на Байдън в Юта и възнамерява да изкопае камуфлажния си костюм и да стартира да „ почиства праха от снайпера си M24 “. Мъжът назовава себе си MAGA Trumper - отпратка към лозунга на някогашния президент Доналд Тръмп (Make America Great Again).

Освен към Джо Байдън убитият е разгласил също по този начин закани и към висши чиновници на правоприлагащите органи, които следят правосъдните каузи против Доналд Тръмп.

Стрелецът е на 52 години, претекстовете му към момента не са известни

Съседите разказват Робъртсън като мирен, възрастен мъж. В профила си в обществените мрежи той е показал, че е на 74 години и върви благодарение на бастун. Въпреки че мъжът постоянно носел оръжие, хората в квартала му настояват, че не наподобява като човек, който би заплашил някого с ликвидиране.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР