Ваня Григорова, която доста съмнително загуби изборите за кмет на

...
Ваня Григорова, която доста съмнително загуби изборите за кмет на
Коментари Харесай

НОВИНАТА: Ваня Григорова спря кметуването на Васил Терзиев

Ваня Григорова, която много подозрително загуби изборите за кмет на София, е поискала от съда да спре предварителното решение, с което Общинската изборна комисия разгласи Васил Терзиев за определен за кмет на София.

Това се схваща от известие на Административния съд – София-град (АССГ), с което уведомяват, че в съда е постъпила тъжба от Григорова. Кандидатката стигна до балотаж с Терзиев, само че го загуби с към 4 хиляди гласа разлика.

Терзиев беше разгласен публично за определен за кмет, само че към момента не е встъпил в служба и следва да постави клетва в понеделник, 13 ноември, пред новосформирания общински съвет.

Реклама

„ Съгласно член 1, алинея 1 от разпоредбите за систематизиране на делата в АССГ жалбата е изпратена на СИК-Столична за неотложно окомплектоване с административната кореспонденция и изпращането им съда. След постъпване на преписката, ведно с жалбата, неотложно ще бъде формирано дело и разпределено на инцидентен принцип на арбитър. Искането за прекъсване на предварителното осъществяване ще бъде прегледано неотложно след образуването на делото “, гласи още известието на съда.

Произнасянето по настояването за прекъсване на предварителното произвеждане става в границите на няколко дни след формиране и разпределение на делото. Разпореждането, с което съдът се произнася предстои на обжалване. Отделно от това изговаряне тече и делото всъщност.

От щаба на Григорова оповестиха желание да апелират с изказвания, че машинният избор е злепоставен. Причината е, че някои устройства отпечатвали празни или размазани бюлетини, в други случаи за един подаден глас имало разпечатани две бюлетини.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР