Външното финансиране на Украйна ще възлиза на близо 3 милиарда

...
Външното финансиране на Украйна ще възлиза на близо 3 милиарда
Коментари Харесай

МВФ: Украйна може да се нуждае от до 5 млрд. долара на месец

Външното финансиране на Украйна ще възлиза на близо 3 милиарда $ на месец през 2023 година, което е най-хубавият сюжет, само че може да нарасне и до 5 милиарда $, в случай че съветските офанзиви се засилят в допълнение.

Това сподели ръководещият шеф на МВФ Кристалина Георгиева, която приказва на интернационална експертна конференция в Берлин, извършена под егидата на немското председателство в Г-7 и Европейската комисия.

Сумата може да доближи 4 милиарда $, защото Украйна би трябвало да продължи да внася газ и да възвърне инфраструктурата, само че в случай че разрушението стане още по-драматично, Украйна може да изисква до 5 милиарда $, сподели Георгиева.

Тя също по този начин похвали стабилната интервенция на украинското държавно управление за ръководство на страната по време на война.

Георгиева изрично поддържа апелите на Украйна за механизъм за съгласуване на финансовите потребности и поддръжка, обръщение, повторено от Одил Рено-Басо, президент на Европейската банка за възобновяване и развиване, и други оратори, съгласно Reuters, представен от U.S. News.

„ Ние бяхме част от решението по време на изключителната фаза. Ще бъдем част от решението по време на тази фаза на възобновяване “, сподели водачът на МВФ.

„ Страната прави в действителност добра работа, с цел да накара всеки цент – всяка гривна, бих споделила – да има значение “, сподели Георгиева, макар че бюджетните доходи остават мощно лимитирани.

Вернер Хойер, президент на Европейската капиталова банка, сподели на конференцията, че банката е предоставила на Украйна още 500 милиона $ незабавна помощ.

Както Укринформ заяви по-рано, във вторник Берлин е хазаин на интернационална експертна конференция за възобновяване на Украйна, която притегли най-хубавите експерти от цялостен ​​свят. Очаква се тези специалисти да изготвят тактика за следвоенното възобновяване на Украйна, която ще бъде основа за стратегии за възобновяване, включващи интернационална помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР