Външният министър на Великобритания Джереми Хънт ще призове Европейския съюз

...
Външният министър на Великобритания Джереми Хънт ще призове Европейския съюз
Коментари Харесай

Джереми Хънт очаква от ЕС по-ясен отговор спрямо Русия

Външният министър на Англия Джереми Хънт ще призове Европейския съюз да усили глобите , въведени по отношение на Русия по отношение на случая в Солсбъри.

Призивът си той ще насочи в тирада във вашингтонския Институт по мира в границите на първата си аудиенция в Съединени американски щати като външен министър на Англия, откакто зае поста от Борис Джонсън. The Guardian се базира на текст на речта на Хънт.

Ние сме длъжни да водим разговор с Москва, само че ние също по този начин се длъжни пределно ясно да покажем: външната политика на Русия при президента Путин направи нашия свят по-опасно място , споделя Хънт в речта си.

" И през днешния ден Обединеното кралство желае от своите съдружници да отидат още по-далеч, настоявайки Европейския съюз да подсигурява, че глобите му против Русия са изчерпателни и че в действителност сме равностойни на Съединените щати. "

Това допуска единна рецензия и реакция на закононарушенията, когато и където и да било без значение дали са били осъществени - от улиците на Солсбъри до ориста на Крим ", сподели Хънт.

В речта си Джереми Хънт дефинира държанието на Русия като първия от четирите фактора, които провокират опасения на интернационалната сцена .

В програмата на визитата на Хънт в Съединени американски щати се планува среща с държавния секретар Майк Помпео и други високопоставени представители на американската администрация. Широк набор от интернационалните проблеми ще се разискват на срещите, в това число Иран, Северна Корея, Сирия, Йемен и други

От Вашингтон Хънт ще отиде в Ню Йорк, където ще приказва пред Организация на обединените нации. Предвидена е негова среща с основния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, с който ще приказват за промяната в Организация на обединените нации и по филантропични въпроси.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР