Външният министър на Сърбия Ивица Дачич заяви по време на

...
Външният министър на Сърбия Ивица Дачич заяви по време на
Коментари Харесай

Ивица Дачич: Признаването на независимостта на Косово отвори кутията на Пандора за сепаратистите по цял свят

Външният министър на Сърбия Ивица Дачич съобщи по време на своя тирада пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че признаването на независимостта на Косово е „ отворило кутията на Пандора “ за сепаратистките придвижвания по целия свят, съобщи ТАСС.

„ Напомням, че Сърбия към този момент 10 години непрекъснато демонстрира заплахата от едностранни стъпки и предизвестява, че признаването на едностранно провъзгласилото независимостта си Косово може да отвори кутията на Пандора за доста други сепаратистки придвижвания по целия свят. За жал, ние сме очевидци на сходни събития през последно време и желая да кажа още веднъж, че Сърбия по най-рязък метод осъжда всеки опит за едностранно оповестяване на самостоятелност и поддържа правилото на териториалната целокупност и суверенитета на всички страни “, съобщи Дачич.

По-рано държавното управление на Сърбия разгласи, че има единно и кардинално мнение и по въпроса за Косово, и по въпроса за Каталуния, наричайки позицията на Европейската комисия, разделяща двата въпроса „ най-лош образец за двойни стандарти “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР