Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че темата за

...
Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че темата за
Коментари Харесай

Лавров разкри заговор на Запада срещу Русия

Външният министър на Русия Сергей Лавров съобщи, че тематиката за руско-украинските мирни договаряния се е трансформирала в " скрит план " против Москва, съобщи Анадолската организация.

Говорейки на кръгла маса за уреждането на украинския спор с присъединяване на посланиците на 35 страни в съветската столица, Лавров съобщи, че Западът се пробва " да обърне всичко с главата надолу ".
-->
" Около тематиката за така наречен мирни договаряния има същински скрит план, както и опити да се обърне всичко с главата надолу посредством псевдодипломация ", сподели той.

Русия е подготвена да отговори на всички съществени начинания по руско-украинското споразумяване и тази позиция не се е трансформирала, сподели той и добави, че " всички топки " във връзка с организацията на процеса сред Русия и Украйна са в полето на Киев.

Според него казусът е, че вместо да предизвиква обективен развой, Западът се пробва да притегли страните от международното болшинство към поддръжка на самодейността на украинския президент Володимир Зеленски, която той назова " мирна формула ".

" Западът от месеци твърди, че тази " мирна формула " е единствената основа за договаряния. Тя потегля от почтени тематики... и по-късно стига до задачата, с която е измислена - нанасяне на стратегическо проваляне на Русия, възобновяване на границите на Украйна такива, каквито са били през 1991 година, изправяне пред боен съд на съветското управление, принуждаване на Русия да заплати репарации, а по-късно " по благосклонност " да се съгласи да подпише спокойно съглашение ", съобщи първият посланик на Русия.

Според външния министър Западът се пробва да убеди страните от Африка, Азия и Латинска Америка да поддържат самодейността на Зеленски " единствено в тези точки, които им харесват ", което е " открита машинация ".

Лавров дефинира сходни дейности като " опит за замесване на естествените страни в безусловно нереалистично, русофобско, ултимативно начинание " за да се употребяват имената им, с цел да се покаже " възходяща поддръжка ".

" Това са тъкмо тези мръсни способи, които Западът употребява освен във връзка с Украйна, само че и в доста други области на международната политика ", разкритикува той.

Коментирайки забележките на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, който съобщи, че Украйна ще бъде подготвена за договаряния, когато Русия се съгласи, Лавров попита дали Блинкън знае, че президентът на Украйна е забранил мирните договаряния с всички съветски публични лица по време на президентството на Владимир Путин.

" Надявам се, че страните, които идват при нас с мирни начинания, знаят за тази възбрана ", акцентира дипломатът.

Руската страна е подготвена да се срещне с кардинал Матео Дзупи, началник на Конференцията на италианските епископи, с цел да разиска украинската рецесия, съобщи Лавров.

Министърът напомни, че Русия е провела няколко срещи с представители на Турция и Африка по въпросите на Украйна.

" Оценяваме напъните, които Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия поставиха без доста реклама, най-много при организирането на размяната на военнопленници ", означи той.

" Сега напъните на Ватикана, чийто делегат ще пристигна още веднъж, не престават. Готови сме да се срещнем с всички, подготвени сме да беседваме с всички ", сподели министърът.

Сергей Лавров разкритикува украинската страна, че търси способи да изнася зърното си, което няма да докара до анулация на глобите против Русия.

" Когато в този момент някои наши сътрудници, в това число ръководителите на секретариата на Организация на обединените нации, споделят, че всичко ще бъде наред с съветската част от договорката, никой не обръща внимание на обстоятелството, че киевският режим твърди следното - " ние в никакъв случай няма да се съгласим на обновяване на тази договорка по подобен метод, че и съветското зърно, и торовете да бъдат освободени от противозаконните наказания ", сподели той.

Министърът също по този начин твърди, че Съединени американски щати изкупуват всички оръжия, с цел да ги изпратят в Украйна, за да освободят пазара за американските производители на оръжие.

" Пазарът се освобождава за доставка на американски военни артикули за превъоръжаване на страните от Европейски Съюз и НАТО посредством разпределяне на огромни средства и закупуване на американски оръжия, създадени от американски корпорации ", съобщи дипломатът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР