Външният министър на Русия Лавров отрече да има данни за

...
Външният министър на Русия Лавров отрече да има данни за
Коментари Харесай

Лавров отговори на въпроса за използването на ядрено оръжие в Украйна

Външният министър на Русия Лавров отхвърли да има данни за проекти на Русия да употребява нуклеарно оръжие в Украйна

Русия на този стадий от специфичната интервенция в Украйна обмисля опцията да употребява единствено стандартни оръжия. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за India Today, излъчено от РИА Новости.

Така министърът отговори на изказването на украинския президент Владимир Зеленски, че Русия е подготвена да употребява нуклеарно оръжие. „ Не мога да разясня казаното от не напълно съответен човек, невероятно е да се разискват съществено изказванията на Зеленски, защото той непрекъснато трансформира гледната си точка “, сподели Лавров.

Възможността за потребление на нуклеарни оръжия в Украйна преди този момент беше оценена от Дмитрий Полянски, първи заместник-постоянен представител на Русия в Организация на обединените нации. Според него сходни изявления нямат ни най-малка рационална основа. Критериите за потребление на такова оръжие нямат нищо общо със сюжета, който се развива в Украйна, изясни заместник-представителят.

Тази опция беше отхвърлена и от прессекретаря на президента на Русия Дмитрий Песков. По-рано Зеленски сподели, че целият свят би трябвало да бъде угрижен за вероятното потребление на нуклеарно оръжие от Русия. Той обаче в същото време означи, че сходна информация може да е недостоверна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР