Външният министър на Естония Урмас Рейнсалу днес призова за нови

...
Външният министър на Естония Урмас Рейнсалу днес призова за нови
Коментари Харесай

Естония иска още санкции срещу Русия

Външният министър на Естония Урмас Рейнсалу през днешния ден прикани за нови наказания против Русия поради войната с Украйна , съобщи ДПА.

„ Трябва внезапно да повишим цената на експанзията за агресора преди зимата. Седмият пакет от наказания до момента не е оказал задоволително огромен напън, с цел да накара съветския президент Владимир Путин да спре войната в Украйна “ , сподели Рейнсалу по Естонското радио. Новият пакет със наказания, препоръчани от Естония, включва изцяло ембарго върху силата, спомагателни ограничавания за търговия и за физически лица, както и възбрана за съветските жители да посещават Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Правителството в Талин показа на Европейската комисия предходната седмица публично предложение за осми пакет от наказания. Естония към този момент ограничи издаването на визи на руснаци и в този момент приканва и Европейския съюз да престане да издава визи на съветски жители. Някой би трябвало да направи първата крачка, нека под някаква форма се реализира и общоевропейско съглашение, сподели Рейнсалу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР