Външните министри от Европейския съюз се съгласиха да бъдат наложени

...
Външните министри от Европейския съюз се съгласиха да бъдат наложени
Коментари Харесай

ЕС налага санкции на руснаците, замесени в отравянето на Навални |

Външните министри от Европейския съюз се съгласиха да бъдат наложени нови наказания против Русия поради случая " Навални ", написа Асошиейтед прес. Предложението беше на Франция и Германия.

Новите наказания са ориентирани против съветски длъжностни лица и организации, за които се счита, че са свързани с отравянето на опозиционния водач Алексей Навални.

Външният министър на Германия Хайко Маас съобщи: " След като Организацията за възбрана на химическите оръжия удостовери лабораторните резултати от Германия, Франция и Швеция, е пределно ясно, че приказваме за нарушение на възбраната за потребление на химически оръжия. Това не може да остане без последици. "

Санкциите бяха препоръчани от Франция и Германия, съгласно които Русия не е подхванала стъпки за изясняване на случая с отравянето на Навални, както и че от Кремъл не са дали правдиво пояснение за съществуването на Новичок в тялото на Навални, което предходната седмица беше доказано от ОЗХО.

Според висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, глобите са признати с цялостно единогласие. Те плануват заледяване на сметките на обвинените лица и налагане на забрани за пътешестване в Европа. Борел не даде детайлности за лицата, на които могат да бъдат наложени тези наказания и по кое време те ще влязат в действие.

Припомняме, че западните страни и НАТО неведнъж призоваваха Русия да проверява случая, само че Кремъл отхвърля да има връзка сред съветските управляващи и отравянето.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР