Португалският град има всичко необходимо, за да бъде втори малък

...
Португалският град има всичко необходимо, за да бъде втори малък
Коментари Харесай

Порто е уникален, но често остава без туристи

Португалският град има всичко належащо, с цел да бъде втори дребен Париж
Париж е подготвен за посрещане на посетители през топлите месеци, а откакто Летните Олимпийски игри са на невисок старт, френската столица може да сложи нов връх по посещаемост. И до момента в който французите остават известни със своята гостоприемност, един град остава в сянката на огромните полиси.

Порто е един от най-хубавите градове за отмора през 2024 година и доста туристически уеб сайтове удостоверяват това, само че Португалия не е Франция. Пътешествениците преоткриват скритата хубост с по-ниски темпове и остават удовлетворени от прекарването си. Въпреки положителните резултати, Порто не се подрежда като дестинация за посещаване и отстъпва пред Берлин, Париж, Лондон и други известни местоположения.

Управниците се надяват, че това ще се промени, изключително откакто UNESCO разгласи гара Сао Бенто за международно завещание. Липсата на сериозен туристически напор е добра вест за туристите, които желаят малко повече успокоение.

Португалският град може да се похвали с нов и комфортен метрополитен, налични са 11 гурме ресторанта, където началник готвачи могат да покажат 5 звезди Мишлен за качество. Гостите на Порто ще открият доста, в случай че тази година сменят Айфеловата кула за ново и по-приятно преживяване.
 Снимка: iStock by GettyImages
Португалската кухня може да не е толкоз високо приета, колкото френската, само че това не я прави по-лоша. Португалските риболовци са от дребното, които не лъжат за своя улов. През XIX век се отваря първата рибна консервна фабрика, само че до момента в който консервите отиват на пазарите в Европа, прясната риба отива в заведенията за хранене. Ако не сте фенове на риба, мнозина предлагат ястието Francesihna.
 Снимка: iStock by GettyImages
Съдържанието е шунка, наденица, пържола, печено месо и сирене сред две филийки бял самун, покрити с доматен и бирен сос. Почитателите предлагат и Casa Dos Presuntos - сандвич с пушено свинско филе с пържени и осолени картофени крокети. Рибните заведения за хранене не разочароват с оферти като филета от октопод с ориз.
 Снимка: iStock by GettyImages
Ресторант Euskalduna кани своите посетители за пробуждане на всички сетива. Заведението е отличено със звезда Мишлен и разрешава на всеки посетител да следи приготовлението на вечерята.

В Порто ще откриете задоволително просвета и истински решения. Музеят на фотографията отваря през 1970 година на мястото на някогашен затвор. Там ще откриете сериозна сбирка от камери, някои исторически фотографии и разнообразни изложения.

Кулата Клеригос провокира туристите да изкачат 200 стъпала и да погледнат Порто от високо - височината е към 75 метра. Къщата на музиката няма да разочарова меломаните, само че в случай че сте фенове на модерното изкуство, обърнете внимание на Soares dos Reis Museum.
 Снимка: iStock by GettyImages
Туристите с по-добри финансови благоприятни условия могат да се поглезят в 5-зведен хотел - Torel Avantgarde. Той е основан от португалски създатели и всяка стая е друга. Вместо ключ с номер, гостите получават стая с име на създателя, който е работил върху нея.

Квартал Рибейра остава под протекцията на UNESCO и е разгласен за международно завещание. Освен история и добра храна, туристите могат да открият доста, в това число магазини, добра улична кухня и най-различни дребни оазиси. Порто е необикновен град със своя просвета и доста истории за описване.

Освен известните дестинации, гостите могат да открият и рибарското населено място оттатък мост Арабида. Порто е град, който не обича да разкрива тайните си, авантюристите признават, че постоянно откриват дребни кафета и питейни заведения, само че след това мъчно съумяват да се върнат назад.
 Снимка: iStock by GettyImages
 

Порто е прикрито богатство и чака света да се измори от Париж. Това са очакванията на множеството хотелиери, само че в случай че тази година търсите по-различна страст, предлагаме го. Това е мястото, където има добра кухня, история и доста изкуство. Климатът занапред ще се усъвършенства през идващите месеци, а положителните истории могат да бъдат проследени в обществените мрежи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР