Външните министри на страните членки на Европейския съюз ще проведат

...
Външните министри на страните членки на Европейския съюз ще проведат
Коментари Харесай

Външните министри на ЕС провеждат извънредна среща за Израел и Палестина

Външните министри на страните членки на Европейския съюз ще проведат изключителна среща, обвързвана с ескалацията на спора сред Израел и Палестина. Това стана ясно от обява на Върховния представител на Европейски Съюз по външните работи Жозеп Борел.

В идния вторник дипломатите ще проведат видео диалог поради „ неприемливия брой цивилни жертви “. „ Ще координираме и обсъждаме по какъв начин Европейски Съюз може най-добре да способства за преустановяване на актуалното принуждение “, написа Борел.

На този декор Израел и Палестина не престават ракетните набези между тях. Нови 23-ма души са станали жертва на израелските офанзиви. Най-малко 145-ма са починалите палестинци. Тел Авив оповестява за 8 умряли жители, съобщи „ Асошиейтид прес “.

От предишния понеделник насам „ Хамас “ и други ислямистки групировки за изстреляли общо към 2900 ракети към Израел. Страната е съумяла да обезврежда огромна част от тях, както и да отвърне на удара, поставяйки под прицел здания, свързани с „ Хамас “. По-рано през днешния ден бе нападнат дома на ръководителя на политическите и военните крила на групировката в Газа, Яхия ал-Синуар.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР