Валери Симеонов взе участие като български представител в международна конференция

...
Валери Симеонов взе участие като български представител в международна конференция
Коментари Харесай

Валери Симеонов аплодиран на международна конференция в Будапеща

Валери Симеонов взе присъединяване като български представител в интернационална конференция по проблемите на малцинствената политика, която се организира през днешния ден и на следващия ден в Българския културен дом в Будапеща. Заедно с него като представител на страната ни взе участие и посланикът ни в Унгария Христо Полендаков.

„ Националностите в Унгария, запазване и предаване на поколенията на полезностите на националните малцинства “ е тематиката на форума, който се организира под егидата на унгарското председателство на Съвета на министрите на Европейския съвет.

Валери Симеонов бе приветстван при започване на конференцията. Той е поканен на форума, дискутиращ националните малцинства в Унгария, за заслугите му за решение на насъбрани с десетилетия проблеми на нашите сънародници в Унгария. С неговото интензивно подпомагане и средства на българската страна през предходната година Българският културен дом бе уголемен и освежен. Домът е издигнат с дарения на българските градинари през 1957 година и е мощно духовно средище на общността ни там.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР