Валежи от сняг и значително понижаване на температурите ни очакват

...
Валежи от сняг и значително понижаване на температурите ни очакват
Коментари Харесай

Сковават ни сняг и минусови температури

Валежи от сняг и доста намаление на температурите ни чакат от понеделник доникъде на седмицата. Това съобщи синоптикът Петър Янков пред “Труд ”. Той изясни, че няма заплаха от струпване на огромно количество снежната завивка, само че все пак термометрите ще демонстрират доста по-ниски температури от предходните дни.

В понеделник в 17 области в страната е разгласен оранжев код за значителни превалявания от сняг и дъжд. Минималните ще бъдат сред минус 1 и 4 градуса. Максималните температури могат да доближат сред 7 и 13 градуса, най-вече в Югоизточна България.

“Снеговалежи ще има основно в Западна България, където ще бъде и по-студено. Днес и във вторник се чака междинните температури да бъдат сред 4 и 9 градуса, защото в Източна България ще бъде по-топло и преваляванията там ще бъдат най-вече от дъжд. Повече валежи ще има в югоизточните региони в страната, по линията Хасково – Бургас, в границите на 30-40 литра на квадратен метър ”, изясни синоптикът.
По думите му най-студено ще бъде през средата на работната седмицата. След това градусите ще се покачат и ще се следи доста стопляне.

“В четвъртък и петък се чакат още веднъж превалявания, само че този път от дъжд. Вятърът ще бъде мощен от юг и в цялата страна ще се усети сензитивно стопляне. Очаква се температурите да доближат до 12-13 градуса ”, сподели още Петър Янков.

Дали ще вали сняг към коледните и новогодишните празници или времето ще бъде извънредно топло за сезона, синоптиците са безапелационни, че към момента е прекомерно рано да бъдат правени прогнози.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР