Ваксината срещу COVID-19 не показва повишен риск от белодробна тромбемболия.

...
Ваксината срещу COVID-19 не показва повишен риск от белодробна тромбемболия.
Коментари Харесай

AstraZeneca: Ваксината ни не показва повишен риск от белодробна тромбемболия

Ваксината против COVID-19 не демонстрира нараснал риск от белодробна тромбемболия. Това се споделя в позиция на компанията AstraZeneca, изпратена до NOVA. От компанията са анализирали резултатите на приложени 17 милиона дози по целия свят.
Според тях случаите на такива реакции не са повече, в сравнение с при неимунизирани хора. Анализът на данните за сигурност на препарата продължава и от AstraZeneca се ангажират да осведомят обществото неотложно.
„ Анализ на нашите данни за сигурност, изработен въз основа на приложени над 17 млн. дози от имунизацията против COVID-19, не демонстрира нараснал риск от белодробна тромбемболия, дълбока венозна тромбоза или тромбоцитопения”, пишат от компанията.
„ Съобщеният брой случаи на подобен вид събития за имунизацията против COVID-19 на Оксфорд-AstraZeneca не е по-висок, в сравнение с броят, който би зародил по натурален метод в неимунизирано население”, споделят още от AstraZeneca.
„ В клиничните изследвания няма трендове или случаи на белодробна тромбемболия. Внимателният обзор на всички налични данни за сигурност, в това число и на тези събития продължава”, оповестяват от компанията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР