Въглехидратите са основният източник на глюкоза, но тялото може да

...
Въглехидратите са основният източник на глюкоза, но тялото може да
Коментари Харесай

Кои растения понижават кръвната захар

Въглехидратите са главният източник на глюкоза, само че тялото може да я създава и складира още от протеини и мазнини. При разложение тези храни се преобразуват и всмукват в кръвта. Хормонът инсулин работи като ключ, който обезпечава вярното асимилиране на захарта във всяка клетка. При хората с диабет или в случаите, когато инсулинът е непълен или въобще липсва, това разумно води до повишение на кръвната захар.

Сега на вашето внимание предлагаме и няколко билки и подправки, които контролират високите равнища на захар в кръвта .

Канела

Установено е, че в тази фалшификация има 18% антиоксиданти, които намаляват кръвната захар. За хора с диабет вид 2 или такива с инсулинова устойчивост положителната вест е, че могат да реализират възстановяване на инсулиновата сензитивност и контрола на глюкозата в кръвта благодарение на 1 чаена лъжичка канела на ден .

Карамфил

Той също съдържа мощни антиоксиданти – антоцианини и керцетини. Карамфилът има антисептични, противовъзпалителни, аналгетични и храносмилателни свойства. Маслото от карамфил може да се употребява при зъбобол, главоболие, кашлица и даже стомашно разстройство.

Риган

Подправката е изключително известна в средиземноморската кухня, тъй като прибавя дълбочина и мирис на ястието и се съчетава добре с домати, патладжани и месо. Смята се, че може да лекува бактериални и паразитни инфекции, а маслото от риган се употребява за лекуване на въшки . Скорошно проучване открива, че риганът оказва помощ за лечението на гиардия – зараза на червата, причинявана от микроскопични паразити. Билкарите даже предлагат ригана като лек против ешерихия коли (Е. Coli).

Градински чай

Привържениците на различната медицина употребяват градинския чай срещу маточно кървене и конвулсии. Едно немско изследване потвърдило, че при диабетици, които пият запарка от култивиран чай на гладно, се следи намаление равнището на кръвната захар . Билката се употребява главно за овкусяване на месни ястия и супи.

 Thinkstock

Чесън

Това мощно ароматно растение е богато на серни съединения, които уголемяват кръвоносните съдове. Този резултат намалява кръвната захар. Същите съединения оказват помощ за усвояването на желязото в организма и пазят тялото от свободните радикали и високия холестерол. Чесънът се употребява в разнообразни кухни най-много поради присъщия си усет и миризма.

Припомнете си още:

Митове за известните диети

Диетите, които би трябвало да избягвате

Всяка диета работи

Да се задържим слаби и след диетата

Диетата съгласно кръвната група - огромната неистина

Как тялото схваща, че е време да престане да яде
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР