В заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев няма забрана

...
В заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев няма забрана
Коментари Харесай

Хората над 60 г. могат да пазаруват през целия ден

В заповедта на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев няма възбрана за хората над 60 година да пазаруват по което и време на деня в магазаните за хранителни артикули и аптеките.

Получиха се към този момент голям брой сигнали, съгласно които възрастни хора не се позволяват да пазарят отвън времето от 8.30 до 10.30 ч., което няма никаква обосновка в заповедта на Ананиев. 

В нея е посочено единствено че се не разрешава " на лица до 60-годишна вързаст да посещават питателните магазини и аптеките във времето от 8.30 до 10.30 ч. всеки ден ". Идеята е възрастните хора да не се засичат с потока на хората, които отиват на работа, изясни в петък шефът на спешния щаб ген. Венцислав Мутафчийски и добави, че това било за тяхната сигурност, да има време, в което не се срещат с младежи, които могат да ги заразят.

При всички положения в заповедта няма каквато и да е възбрана за възрастните що се отнася за времето, в което пазарят, както и на никое място не написа, че те могат да пазарят само в посочения утринен времеви откъслек. 

Това че няма такава възбрана бе доказано по време на днешния следобеден брифинг шефът на спешния щаб ген. Венцислав Мутафчийски. На експлицитен въпрос дали има възбрана хората над 60 година да пазарят след 10.30, той сподели, че такава възбрана няма. Мутафчийски позволи въпреки всичко, че сходна възбрана би била допустима в последващо стягане на ограниченията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР