"В забъркания хаос, най-отговорно можем да заявим, че тол системата

...
"В забъркания хаос, най-отговорно можем да заявим, че тол системата
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Бойко Борисов е виновен за провала на тол системата

"В забъркания безпорядък, най-отговорно можем да заявим, че тол системата е неуспех. Няма какво да ни заблуждават, че обновявали системата в случай, че са имали 6 месеца до преди стартирането и 6 месеца преди 28 август да я обновяват. Какво вършиха до момента от АПИ не е ясно, какъв брой време ще продължи това възобновяване или всякога по три пъти ще стопира да работи системата ", съобщи Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ "БСП за България ", на конференция в централата на Българска социалистическа партия.
"Това, което предлагаме ние - за жителите, които са принудени да заплащат винетка за ходенето до работни места, до детски градини, до болнични заведения, предлагаме неотложно описът да бъде обновен, тъй че да обхване всички проблематични пътища и сектори, на които е наложена винетна система. Този лист на първото министерско съвещание да бъде изработен по този начин, че повече български жители да не стачкуват по пътищата на България за това, че са незаслужено таксувани ", сподели още Свиленски.
Според него е неприемливо през месец март да прехвърляш на общините отговорности за поддръжка, прехрана и ремонт на пътища, които авансово е заложено да ги поддържа страната, в случай че те не са получили средства за това във към този момент признатите им бюджети.
Свиленски не е склонен с шефа на тол ръководството, че водачите били отговорни, че не можели да си попълнят пътните карти и разяснява: "Според шефа на тол ръководството водачите били отговорни за това, че не можели да си попълнят пътните карти. Единият шеф споделя, че пътната карта се попълвала за минута и половина по едната телевизия, по другата телевизия другият шеф споделя, че се попълвала за 4-5 минути. Министърката споделя, че се попълня за 6-7 минути, а водачите - за 10 минути ".
Той прикани да бъде направено по този начин, че всеки лидер да може да си попълни пътната картата свободно и умерено, а всеки един транспортьор да може да си записва GPS тракерите, да си сложи бордовите устройства и да може да работи умерено бизнесът.
"За тази тежка обстановка има един виновен в страната - Бойко Борисов. Миналата седмица го извикахме за парламентарно чуване по тематиката - от всички заложени въпоси, той не отговори на нито един. На нас ни е ясно, че той изобщо не схваща защо става въпрос. След като не схваща, най-малко тези под него, които сякаш схващат, да дадат решение. И тъй като всички министерски постановления и решения носят неговия автограф, българските жители би трябвало да знаят кой е отговорен за хаоса с въвеждането, стартирането и проблемите с тол системата ", безапелационен е Георги Свиленски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР