В условията на ковид криза общинските болници спасяват здравната система,

...
В условията на ковид криза общинските болници спасяват здравната система,
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов: Общинските болници спасяват здравната система в кризата


В изискванията на коронавирус рецесия общинските лечебни заведения избавят здравната система, а страната искаше да ги закрива. Това разяснява в студиото на „ Панорама “ депутатът от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов. Той счита, че в този момент проблемите влечебните заведения са се показали доста остро, макар че не са от през вчерашния ден – с изключение на недосиг на фрагменти, имаме една доста скромна материална база, доста скромни благоприятни условия, доста тежък кадрови недостиг, възрастни лекари и медицински сестри със странични болести.

И все пак общинските лечебни заведения изнасят огромна част от борбата с коронавирус. В момента те поемат сред 80-100 пациенти с Коронавирус зараза, а бяха нарочени за закриване като ненужни. Ако не бяха те, тогава регионалните лечебни заведения в действителност щяха да приключат, безапелационен беше депутатът.

И в Свищов, и в Гоце Делчев виждаме едно напрежение на здравната система, което значително е основано извън. Повечето заболели не се нуждаят от болнично лекуване, те могат да се лекуват вкъщи, това е истината. Градусът на напрежението би трябвало да спадне, тъй като здравната система ще блокира, предизвести Михайлов. Социалистът прекара близо две седмици като доктор в коронавирус отделенията в лечебните заведения в Свищов и в Гоце Делчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР