В управляващата сглобка все още няма единно мнение за това

...
В управляващата сглобка все още няма единно мнение за това
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Управляващата сглобка да стане коалиция

В ръководещата сглобка към момента няма единно мнение за това по какъв метод да съгласуват работата си. Докато ПП-ДБ упорства единствено за правилник, по който да се дефинират назначенията във властта, ГЕРБ към момента желае нещо по-обхватно – съдружно съглашение.

Последното се видя от изявление на зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред Нова ТВ тази заран. Митов се поколеба какво да отговори на въпроса от коя партия е излъчен здравният министър Христо Хинков.

Реклама

„ Затова споделям, че тази формула (по която работи сглобката – бел.ред.) е екзотика – задаваме си въпроси чий е този или оня министър. Тук няма да стигнем до никакъв консенсус “, сподели Митов. И добави: „ Трябва да има съдружно съглашение по метода, по който действат естествените демокрации. Ако не това, най-малко ясни механизми за това по какъв начин действа какви са форматите, с които се взимат решения. “

Такова съдружно съглашение десните изрично не желаят, с цел да не бъдат официално обвързани с партията на Бойко Борисов.

Зам.-шефът на ГЕРБ не можа да каже нищо съответно до каква степен с ПП-ДБ са стигнали по механизма, с който да координират назначенията. „ Твърде се, че се работи. Трудно ми е да кажа кой и къде работи по него “, призна си Митов.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР