В управленската коалиция се обединихме около предложението минималната пенсия да

...
В управленската коалиция се обединихме около предложението минималната пенсия да
Коментари Харесай

ГЕРБ и Патриотите предлагат по-високи пенсии

В управническата коалиция се обединихме към предлагането минималната пенсия да стане 250 лева Това сподели водачът на НФСБ Валери Симеонов по време на брифинг в Народното събрание, съобщи „ Фокус “.

 „ Както знаете към този момент сутринта имаше политически съвет на обединението, на който обсъдихме въпроси в програмата на съдружното държавно управление още през съставянето му при започване на 2017 година Обединихме се към решението за осъществяване на текста, който сме заложили в съдружната стратегия, за повишение на пенсиите. В случая се обединихме към решение, което ще внесем сред първо и второ четене, за повишение на минималната пенсия на 250 лева “, сподели още Симеонов.

По думите му второто решение, което са взели и което ще материализират, е за приобщаването на децата от ниски обществени пластове към просветителната система. Той разясни, че концепцията е четири, пет и 6-годишните деца да бъдат наложително в детска градина, като страната поеме разноските за такси на тази група деца.

„ Третото, към което се обединихме, е да бъде избран и заделен фонд в размер на 70 млн. лева за създаване на нови детски градини и учебни заведения “, добави още Симеонов. Той уточни, че четвъртото, към което са се обединили е първият ден от болничните да не се заплаща.

„ Ангажиментът ни е минималната пенсия да стане 300 лева до края на ръководството, вървим в тази посока ”, съобщи водачът на НФСБ.

За да имат финансово поръчителство тези ограничения, съдружните сътрудници са се разбрали и за друга промяна - към този момент няма да се заплаща на служащите първия ден от болничния, както била практиката в редица европейски страни. 

" Атака " е изключена от коалиция " Обединени патриоти ". Колаиция ГЕРБ - " Оединени патриоти " е непокътната. Тя не е изменена. Самата коалиция " Обединени патриоти " е изменена ". На въпрос за какво в този момент разискват текстове от бюджета, Симеонов уточни, че към този миг са настоящи поправките, които ще бъдат импортирани сред първо и второ четене. " Искам да ви напомня напълно човешки, че бяхме в интервал на избори ", разясни още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР