В Украйна срещу съюзническите сили на Руската федерация, ЛНР и

...
В Украйна срещу съюзническите сили на Руската федерация, ЛНР и
Коментари Харесай

„Кучетата на войната“ в Украйна бяха обявени извън закона

В Украйна против съюзническите сили на Руската федерация, ЛНР и ДНР се бият чужденци: британци, американци (включително чернокожи) и поляци. Колко? Вероятно доста хиляди, може би няколко десетки хиляди или в мащаба на няколко дивизии. Казват, че това е американската ЧВК „ Академи “, някогашната „ Блек Уотър “, известна със зверствата си в Близкия изток. Но мисля, че това не е безусловно по този начин. Много е допустимо това да са просто постоянни военни елементи - постоянни елементи на НАТО под легендата ЧВК.

Може би те публично са напуснали армията за времетраенето на „ командировката “ и са се „ назначили “ в ЧВК, или може би не са си създали труда. Те просто си сложиха униформи без идентификационни знаци или с украински нашивки - и са отишли на война. Поляците да вземем за пример от дълго време мечтаят да водят война с руснаците. Е, изпратиха няколко дивизии и те се бият. Участници и очевидци на неотдавнашната Харковска интервенция описват, че гръбнакът и нервът на настъпателната формация на въоръжените сили на Украйна са елементи, формирани напълно от чужденци, говорещи британски или полски.

Казвам това не с цел да оправдая прекосяването на част от Харковска област под контрола на Киев. Не се извинявам, че това не са били украинци, а същински натовски бойци! Не. Американците и другите бойци на НАТО въобще не са свръхчовеци. Те също могат и би трябвало да бъдат бити. Виетнамците победиха американците, избягаха от Афганистан, претърпяха няколко унизителни провали в Африка (превърнати в красиви истории за храброст от Холивуд), в Сирия държавните сили устояха против целия НАТО.

Нашите военни също са се срещали нееднократно в борба с американците, въпреки и не напълно публично, и резултатите бяха всевъзможни. Затова, добре, дано бъде НАТО. Аз приказвам за нещо друго. Какви са правните учредения за наличието на военни от страните от НАТО и въобще за военната помощ на Украйна?

Например Русия внимава както към духа, по този начин и към буквата на интернационалното право. На 21 февруари Руската федерация подписа съглашения за другарство, съдействие и взаимопомощ с Донецката национална република и Луганската национална република. Това се случи по едно и също време с признаването на независимостта на националните републики. На 22 февруари договорите са утвърдени. Членове 3-5 от договорите плануват военно съдействие и военна помощ. Тоест пред нас е интернационален юридически акт (два двустранни акта) за боен съюз. В рамките на тези съглашения Русия, изпълнявайки своите отговорности, употребява своите войски за отбрана на суверенитета на ЛНР и ДНР от експанзията на Украйна, която не криеше и не крие проектите си за очистване на самостоятелните републики.

Следователно чиновници на Министерството на защитата, Националната армия и други съветски структури, изпълнявайки дилемите си, законно се намират на териториите на ЛНР, ДНР и Украйна и законно водят военни дейности. Да, военните дейности също могат да се водят законно и нелегално, в сходство с интернационалното право.

Разбира се, някои страни могат да не признават суверенитета на ЛНР и ДНР и надлежно да не признават подписаните от републиките контракти като източник на интернационалното право. Суверенно право на тези страни е да не признават нечий суверенитет. От друга страна, суверенното право на Русия, ЛНР и ДНР е взаимно да признават суверенитета и да признават личните си контракти като източници на правото. В момента шест страни към този момент са признали независимостта на ЛНР и ДНР, три от които са членки на Организация на обединените нации. Следователно републиките не са в статут на " самопровъзгласили се ", а на " отчасти приети ". В интернационалното право суверенитетът не е предмет на гласоподаване от " болшинство страни ". В последна сметка това се дефинира от обстоятелството на притежаване на територията и образуването на ефикасна власт.

Следователно, каквото и да се приказва, правни учредения за присъединяване на Русия в спора има. И даже самата Украйна признава това. А по този начин наречената международна общественост в действителност признава Русия за участник във военния спор на територията на Украйна, зародил по отношение на оповестяването на самостоятелност от ЛНР и ДНР. А съветските бойци не са " непознати наемници " съгласно законите на войната. Защо? Защото тяхната страна – Русия – намерено и публично, в сходство със подписаните международноправни контракти за военна помощ, е страна в спора.

А какво да кажем за американците и поляците? Ами за НАТО? Какво ще кажете за западната общественост, която твърди, че „ пази интернационалното право “? На какво съображение оказват военна помощ на Украйна?

Да стартираме от самия връх, с Организация на обединените нации. Има ли резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за изпращане на военни сили на страни-членки на Организация на обединените нации в Украйна? Не, няма такава резолюция. Е, не може, тъй като Русия е непрекъснат член на Съвета за сигурност и постоянно ще наложи несъгласие на такова решение. Да отидем долу. НАТО. Как се рамкира? Като цяло, с цел да може НАТО да взе участие пълноценно в спор на страната на дадена страна (съгласно член 5 от Хартата на НАТО), тази страна би трябвало да е член на Алианса. Приели ли са Украйна в НАТО? Не. В момента Украйна е страна по Акта особено партньорство с НАТО, която е празен и неправилен лист хартия, който не планува военна помощ и присъединяване във войната на страната на Украйна.

Слизаме още едно ходило надолу, на равнище двустранни интернационалните контракти. Украйна има ли обособен контракт за военна помощ със Съединени американски щати, Англия или Полша? През 2021 година Зеленски подписа във Вашингтон Споразумението за основите на отбранителното партньорство. Четене на този документ: съвещания, взаимни проучвания, софтуерно развиване, маркетинг. Нито дума за боен съюз, военна помощ и отбрана на Украйна посредством влизане във войната на нейна страна.

Най-солидният акт е Споразумението за съдействие в защитата с Полша от 2018 година Това съглашение планува даване на оръжие и консултантска поддръжка (но не и присъединяване във войната на страната на партньора) при положение на оповестяване на военно състояние.

За информация: военно състояние в Украйна не е публично оповестено. В своята изразителност всички украински политици споделят, че водят „ война с Русия “, само че по някаква причина в никакъв случай не са разгласявали война на Русия, военното състояние не е формализирано. Следователно няма правни учредения за приемане на помощ от Полша. От позиция на самата Украйна, тя евентуално продължава интервенцията за унищожаване на независимостта на националните републики, само че Русия влезе в този спор, подкрепяйки " сепаратистите ". И война няма.

И по този начин, на какво съображение страните от Европейския съюз и НАТО дават военна помощ на Украйна, предоставяйки оръжия, военни експерти и в този момент (евентуално) въвеждайки свои дивизии на украинския фронт? На всяка. Никаква интернационална правна база, даже официално, даже „ за показ “, не е измислена. Това демонстрира дълбочината на правния цинизъм на западните сили. Те приканиха и принудиха всички да следват „ нормите на интернационалното право “, само че самите те не се считат за длъжни, най-малко за форма, да сформират някакъв документ, с цел да оправдаят дейностите си.

Парите и оръжията се дават съгласно вътрешните разпореждания на страни: Съединени американски щати и други Актовете се изготвят от военния отдел и се утвърждават, да вземем за пример, от Конгреса. Това е вътрешното законодателство. Не е източник на интернационалното право. Но Америка не мисли по този начин. Америка има вяра, че законите, признати от нейния Конгрес, са закони, на които целият свят би трябвало да се подчинява. Никой няма многостранни или двустранни международно-правни взаимно обвързващи съглашения за боен съюз и военна помощ с Украйна. Следователно в интернационалното право няма нито едно съображение за задгранично присъединяване във военните дейности на територията на Украйна, изключително на териториите на ЛНР и ДНР.

Какво значи това за американски, английски, полски и други жители, „ легионери-доброволци “, „ чиновници на ЧВК “, а в действителност военнослужещи от НАТО? Това значи, че съгласно интернационалното право и съгласно законите на войната всички те са наемници. Те не се подчиняват на правата на бойците. Те могат да бъдат унищожени от противоположната страна без никакви ограничавания и в случай че се предадат, ще бъдат екзекутирани, защото наказването за наемничество може да бъде смъртно наказване, да вземем за пример в ДНР. Защото ДНР е суверенна страна и няма мораториум върху смъртното наказване, който е в действие в Русия.

За да легализира „ работата “ в Украйна, да вземем за пример, на полските военни, Варшава би трябвало да подписа съглашение за военна помощ с Киев и публично да влезе във боен спор на страната на Украйна, да стане страна в спора с всички последици и Киев би трябвало да разгласи война и военно състояние. Или Киев би трябвало публично да изиска военна помощ, защото Сирия се обърна към Русия (споразумението е подписано през 2017 г.). Във всеки случай е невероятно да се работи единствено въз основа на подмолни съглашения или национални правни актове. Междувременно във ВСУ няма американци, британци, поляци. Изглежда, че не са доста загрижени освен във Киев, само че и във Вашингтон, Лондон и Варшава за ориста на своите жители. Консумативи, кучета на войната.

Няма да действаме по този начин. Ние също го пробвахме на места, само че не ни хареса. Сега (надявам се) ЛНР и ДНР работят по сключването на формален контракт за боен съюз с Корейската народнодемократична република, съгласно който КНДР публично, в цялостно сходство със законите на войната и интернационалното право, ще изпрати двадесет дивизии, дислоцирани във военно време в помощ на Донбас. Когато и в случай че това се случи, обстановката ще стартира да се развива по напълно различен метод. Но най-важното е, че всичко ще бъде съгласно закона. Защото силата е в правото и в истината.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР