В целия свят има непрекъснато нарастване на инфлацията и тя

...
В целия свят има непрекъснато нарастване на инфлацията и тя
Коментари Харесай

Иван Нейков: Инфлацията ни се влияе отвън

" В целия свят има непрестанно повишаване на инфлацията и тя е невиждана от повече от 20 години. Това не е български феномен. У нас инфлацията се въздейства извън, факторите за нея не се въздействат от решения тук ".
Това сподели пред БНР Иван Нейков, шеф на Балканския институт по труда и обществената политика и някогашен обществен министър.

Според него сме при започване на един развой на трайно по-висока инфлация, от тази, на която бяхме привикнали в последните 10 години. Предложението за слагане на таван на цените той дефинира като погрешно, тъй като води до недостиг на дадената стока, на чиято цена е подложен таван.

" Намалението на Данък добавена стойност на някои неща, с цел да паднат цените, го преживяхме към този момент в последните години, когато беше понижен Данък добавена стойност на ресторантьорските услуги и по никакъв метод не се отрази на цената на крайния консуматор ", изясни той, представен от actualno.com

По думите му са нужни ограничения за обезпечаване на поддръжка на хората на бизнеса, с цел да преодолеят този сложен интервал, а не да бъдат заблуждаване, че има някакви бързи решения, които биха могли да се вземат.

Нейков акцентира, че тематиката за необлагаемия най-малко върху минималната работна заплата, колкото и да е тривиална, има смисъл още веднъж да бъде прегледана, тъй като има в нея капацитет за подкрепяне на тъкмо избрана група от хора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР