В TikTok са напълно наясно, че главният изпълнителен директор на

...
В TikTok са напълно наясно, че главният изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Шеф в TikTok: Ние сме развлекателна платформа, а не социална мрежа

В TikTok са изцяло наясно, че основният изпълнителен шеф на Meta Марк Закърбърг трансформира приложенията на Фейсбук и Instagram, тъй че да наподобяват повече на известната услуга за шерване на къси видеа.

В TikTok обаче не се интересуват от това да имитират Фейсбук.

“Facebook е обществена платформа,” споделя пред CNBC Блейк Чандлийн, президент на TikTok, отговарящ за световните бизнес решения. “Всичките им логаритми са основани на обществената графика. Това е тяхната съществена компетентност. Нашата не е.”

Чандлий, който прекарва 12 години във Фейсбук, преди да се причисли към TikTok през 2019 година, споделя, че някогашният му шеф евентуално ще се сблъска с проблеми, в случай че се пробва да копира TikTok и в последна сметка, ще предлага по-лошо преживяване на потребителите и марките.

Фейсбук пусна Instagram Reels през 2020 година, с което за първи път навлезе на пазара на къси видеа. Миналата година компанията придвижи услугата и в приложението на Фейсбук.

“Ние сме развлекателна платформа,” споделя Чандлий. “Разликата е забележителна. Това е голяма разлика.”

Ръководителят на приложението на Фейсбук Том Алисън съобщи пред The Verge по-рано през седмицата, че чака TikTok да краде от ден на ден дял от най-голямата обществена мрежа в международен мащаб. Фейсбук възнамерява да модифицира главния си фийд, тъй че да наподобява повече като TikTok, като предлага повече наличие, без значение дали то се споделя от другари.

“Мисля, че нещото, което евентуално не приехме или не видяхме, е какъв брой обществен може да бъде този формат,” съобщи Алисън.

Представянето на Фейсбук в последно време поддържа това изказване. Акциите на Meta поевтиняват с 52% тази година и се показват по-слабо от показателя Nasdaq, който губи 32%. През април компанията разгласи, че приходите през второто тримесечие може да паднат на годишна база за първи път в историята й.

Чандлий твърди, че историята не е на страната на Закърбърг, сравнявайки сегашния проблем на Фейсбук с предизвикването, пред което беше изправена Гугъл, когато се опита да се конкурира с Фейсбук в личната й игра, визирайки Google+.

Чандлий споделя, че изпитва огромно почитание към Закърбърг и гледа на Фейсбук и на Гугъл като на мощна конкуренция. Той също по този начин отбелязва, че TikTok има най-различни съперници по целия свят, включително компании в електронната търговия и стрийминга онлайн.

Той споделя, че не регистрира спад в рекламните доходи на TikTok, макар че от сходно нещо се оплакаха компании, като Snap.

“Чувал съм, че на рекламния пазар ще има спад от сред 2 и 6%, само че ние не сме го усетили,” споделя Чандлий.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР