В тази зала, а и в публичното пространство непрекъснато обсъждаме,

...
В тази зала, а и в публичното пространство непрекъснато обсъждаме,
Коментари Харесай

Петков: Денков и Габриел ми вдъхват доверие, че съединението е възможно

В тази зала, а и в общественото пространство непрестанно обсъждаме, че България е страна, която сега има доста проблеми за решение, само че това, за което по-рядко приказваме е, че България е страна с доста преимущества и благоприятни условия. Дълбоко имам вяра, че България е страна с едно ярко бъдеще. Един от най-известните професори по икономическо развиване Йозеф Шумпетер споделя, че най-важният фактор за икономическото развиване на една страна е човешкият капитал. Във всяка страна има хора, които са извънредно надарени и можещи и това, с което се занимават тези хора предопределя бъдещето на тази страна.


Това съобщи Кирил Петков, съпредседател на Политическа партия от парламентарната естрада, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Петков подсети, че по време на римската империя геният се е концентрирал в държавното ръководство. " По време на Средновековието най-талантливите са се занимавали с военно дело и тогава отчитаме най-голямото развиване в региона на защитата. По време на индустриалната гражданска война огромна част от гения се е насочил към развиване на промишлеността и тогава имаме същински скок в стандарта на живот на европейците ", сподели той и добави, че има страни, в които гениите се насочват към сивия бранш, а други в чужбина.

" Ролята на политиците и държавниците е да създадат по този начин, че тези надарени хора да работят за напредъка на своето общество. Това, че акад. Денков ще води държавното управление на България в първите 9 месеца, а Мария Габриел във вторите 9 месеца ми дава вяра. Акад. Денков има опит като зам.-министър и министър в няколко държавни управления. Той е непретенциозен човек и няма да го чуете да се акцентира ", сподели той.

" Мария Габриел е различен огромен гений на България, потвърдила се е като европейски водач в сфери, които движат икономическото развиване на цяла Европа ", акцентира той.

" Денков и Габриел ми вдъхват доверие, че съединението е допустимо, когато най-талантливите работят дружно, с цел да изведат България напред ", уточни той и добави, че огромният гений се вижда в състава на държавното управление. Според него в случай че се даде повече време на държавното управление, страната може да върви напред. " Трябва да ограничим острото политиканстване и да стартираме да вършим законотворчество, което да съпътства ръководството на това държавно управление ", сподели още той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР