В тази ситуация, трябва да се търсят най-добрите професионалисти. Председателят

...
В тази ситуация, трябва да се търсят най-добрите професионалисти. Председателят
Коментари Харесай

Радомир Чолаков. Господ вече четири пъти ни казва: „Вземете да се разберете. Няма да има прошка, ако продължаваме така

В тази обстановка, би трябвало да се търсят най-хубавите експерти. Председателят на Народното събрание (НС) няма право да приказва, той единствено води съвещанията. Аз имам мнение по разнообразни въпроси. Росен Желязков има по-голям административен опит от мен и ще е по-добър ръководител. Аз ще гласоподавам за него. Това съобщи Радомир Чолаков от ГЕРБ в предаването „ Денят онлайн “ по NovaNews.

„ Традицията е най-голямата парламентарна група да излъчи ръководител на Народно събрание. Ние ще предложим подобен и ще подкрепим препоръчаните зам.-председатели от другите групи “, добави той.

„ Президентът можеше да свика Народно събрание чак на 2 ноември. Дали съзнателно или инцидентно е определена датата 19 октомври не знам, само че ние имаме потребност от всички сили, даже небесните, с цел да работим. Това, което Господ ни споделя към този момент четири пъти е: „ Вземете да се разберете, вие българите “. Няма да има повече прошки, в случай че продължаваме по този начин “, разгласи Чолаков, представен от novini.bg..
„ Позицията на „ Продължаваме промяната “ (ПП) е извънредно радикална, те отхвърлят диалози по принцип с нас. Според мен те се опасяват да стартират диалози, тъй като ще видят, че сме диалогични и склонни на взаимни отстъпки, а можем да реализираме консенсус по доста въпроси. Те са извънредно нападателни, тъй като по този начин са решили. Лидерите на Политическа партия пазят парламентарната си група от всевъзможни диалози с ГЕРБ, с цел да я овладеят. Трябва да се запитаме дали тези хора са пристигнали да ръководят страната дълготрайно или са пристигнали да изпълнят някакъв план? Те заеха радикална позиция, с цел да не ръководят “, изясни депутатът на ГЕРБ.

По думите на Радомир Чолаков не трябва да се слагат предварителни условия на никого. „ Когато си слагаме радикални условия, това авансово обрича диалога. Ние също можем да сложим условия. Може би би трябвало да ровим в прехода. Вероятно има потребност от проверка на промените от 2000 година насам. Пенсионната промяна е взривена и би трябвало да се ревизира “, акцентира Чолаков.

„ Този парламент, в случай че работи, ще бъде в консенсус. Ние нямаме вид да се разделяме на фракции. Парламентът или ще работи, или не. Единственият вид да се ръководи тази страна е с консенсус. Може да се направи държавно управление и с първия мандат, само че с консенсус. Нека да си помислят още малко. Ако стъпим върху това, което ни сплотява, като публични проблеми, работата ще потръгне и може да има и държавно управление “, счита Чолаков.
„ Дължим на българския народ връщането на различното гласоподаване. Не разбирам това безчинство над гласоподавателите. Нека дадем опция да се гласоподава и с хартиена бюлетина, и ще се успокои и изборният развой “, разяснява той по отношение на връщането на хартиените бюлетини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР