В тазгодишното си празнично обръщение папа Франциск обеща да посети

...
В тазгодишното си празнично обръщение папа Франциск обеща да посети
Коментари Харесай

Папата ще посети Ливан и Южен Судан възможно най-скоро

В тазгодишното си празнично послание папа Франциск даде обещание да посети Ливан и Южен Судан допустимо най-скоро.

Традиционно той загатва страни в коледното си обръщение, само че този път открои тези две народи поради компликациите, с които всяка от тях се сблъска тази година, написа „ Ройтерс “.

„ Дълбоко съм смутен да видя страданията и тъгите, които са отслабили локалната резистентност и съобразителност в Земята на кедрите “, сподели той, визирайки Ливан, която се бори с още по-задълбочена икономическа рецесия след двата мощни гърмежа на пристанището в столицата Бейрут на 4 август, при която починаха към 200 души.

В настрана обръщение, написано взаимно от него, от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби, който е нравствен лидер на международната англиканска комуна, както и от модератора на църквата на Шотландия Мартин Феър, тримата свещеници показаха увереност да осъществят отсроченото по-рано пътешестване до Южен Судан, „ когато нещата се върнат към естественото “. Според отчет на Организация на обединените нации, оповестен по-рано този месец, използването на разнообразни аспекти на спокойно съглашение е спряло в страната, където наводненията през септември са разселили стотици хиляди хора.

Папата към този момент има планувано посещаване в Ирак в интервала от 5 до 8 март следващата година.

В утрешния ден онлайн в обществените мрежи ще бъде излъчено изговаряне на благословията Urbi et Orbi.

Днес се чака да бъде отслужена обичайна литургия за Бъдни вечер, само че при закрити врата поради пандемията от новия ковид. В утрешния ден онлайн в обществените мрежи ще бъде излъчено изговаряне на благословията Urbi et Orbi.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР