Множеството коментари от Bank of England и по-добрият от очаквания

...
Множеството коментари от Bank of England и по-добрият от очаквания
Коментари Харесай

Трейдърите преоцениха на 48% шанса Bank of England да намали лихвите през юни

Множеството мнения от Bank of England и по-добрият от упования стопански напредък накараха трейдърите и вложителите да се борят да уточняват залозите си за това по кое време централната банка на Обединеното кралство(Bank of Emgland) ще стартира да понижава референтната си рента, оповестява

Инвеститорите с неспокойствие чакаха всевъзможни знаци с вярата, че те ще дадат подмятания за това по кое време може да стартират съкращенията. Референтният % на  Bank of England(BOE) помага за ценообразуването на всички типове заеми и ипотеки в страната и се увеличи бързо през последните години, с цел да помогне за усмиряване на високата инфлация. Пазарите в петък оценяваха към 48% късмет за понижение на лихвите през юни съгласно данните на LSEG, малко по-висок от вероятността от 45% в четвъртък. Икономистите от Swiss Bank UBS бяха измежду тези, които трансформираха мнението си за това по кое време BOE може да понижи лихвените проценти, като споделиха, че в този момент чакат първото понижение на лихвите да се случи през юни, а не през август. „ По-широкото обръщение и тонът на MPC бяха по-гълъбови, в сравнение с чакахме “, споделиха те в записка, оповестена след последното решение на BOE за лихвения %.

Централната банка в четвъртък сподели, че ще остави лихвените проценти непроменени към този момент и акцентира, че понижение на лихвените проценти през юни не е обезпечено по никакъв метод. Двама членове на Комитета по паричната политика гласоподаваха за понижаване на лихвите, един повече от предходното съвещание на централната банка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР