В стремежа си да се храним пълноценно често, ставаме жертва

...
В стремежа си да се храним пълноценно често, ставаме жертва
Коментари Харесай

Диетичните храни пречат на отслабването

В устрема си да се храним пълноценно постоянно, ставаме жертва на някои рекламни хватки. И в опита си да навалим калориите и нездравословните храни в действителност реализираме противоположния резултат.

Вижте няколко образеца за храни, които са съумели да си завоюват славата на здравословни, само че не с помощта на своите качества, а поради рекламната интензивност на техните производители.

Йогурт и плодово мляко - млекцата несъмнено са вкусни, в привлекателни опаковки, оказват помощ за храносмилането, съдържат калций и са " толкоз леки, че можем да ги ядем в безкрайно количество ".

Всъщност йогуртът е с много висока масленост - в една опаковка се съдържат 150 калории. Отделно от мазнините в тях се съдържат много захар или подсладители. А 0.5% масленост най-често значи прекомерно огромно количество нишесте.

По-добре заложете на млечни артикули с 1.5-2% масленост, по-възможност без ароматизатори и добавки. Срокът на валидност не би трябвало да надвишава 7-10 дни - в противоположен случай не може и да става дума за някакви млечни бактерии.

Мюсли - съгласно рекламните послания, те са потребна храна, която усилва отделянето на сила. Всъщност необработени мюсли не яде никой. Те се пържат или пекат, заливат се с мляко, мед, сушени плодове, шоколад и в действителност наподобяват доста апетитни в чинията и хрупкави в устата.

Ако в 100 грама сурови необработени мюсли се съдържат към 300 калории, в печените, с разнообразни спомагателни съставки има 400-500 калории. Рационалното предложение: в случай че не харесвате сурови мюсли, яжте обработени, само че не тези, които са запържени в масло, а единствено запечените. Най-добрите добавки са стафидите и ядките.

Диетични газирани питиета - на екрана момиче с ограничения 90-60-90 пие газирана напитка " лайт ", обкръжена от красиви млади мъже. Всъщност калоричността на напитките " лайт " се намалява за сметка на замяната на захарта с подсладители. Най-често това е аспартам, чиято приложимост потвърдено вреди на здравето. От друга страна, въглеродният газ също нервира стените на стомаха и червата. Освен това той ускорява апетита.

Пакетирани сокове - всички считат, че са потребни и се нуждаем от тях. А същинските плодове и тези сокове имат малко общо. Направени съпоставения демонстрират, че в индустриално създадените " натурални сокове " има в пъти по-малко витамини и фибри, в сравнение с в преди малко приготвените от същински плодове и зеленчуци.

Затова пък простите въглехидрати са надалеч повече. Един литър " естествен " сок съдържа приблизително 500 калории. Избирайте сокове, в които няма консерванти и оцветители.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР