В сряда, 13.09., председателят на Европейската комисия Урсула фон дер

...
В сряда, 13.09., председателят на Европейската комисия Урсула фон дер
Коментари Харесай

Какво ще става в Европа и пет посоки пред България

В сряда, 13.09., ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе пред евродепутатите последната си " за сегашния мандат на ръководената от нея институция на фона на неизясненост дали ще се кандидатира още веднъж за лидерския пост ( онлайн - гледайте от 9:45 часа на )

Речта отбелязва края на четири години, изпълнени с провокации на Европейския съюз, само че за света. Ковид пандемията, войната в Украйна, последващото понижаване на рускта взаимозависимост в енергетиката, реализирането на високите цели за въглеродно неутрална стопанска система до 2050г.
Всичко това беляза първия мандат на Урсула вон дер Лайен. Нейния доклад за свършеното досега, само че и погледа и към бъдещето на Съюза, изключително през призмата за България, ще следим с живо студио на " Дневник " и " Капитал " от 13 часа (отново на www.dnevnik.bg или www.capital.bg).
Не инцидентно сме избрали заглавие " Какво ще става в Европа и пет направления пред България ". Смятаме, че тематиките за вероятно разширение на Европейски Съюз, само че и включването на страната ни в Шенген, приемането на еврото, приемане на европейското зелено законодателство и стимулиране на икономическия напредък са от основно значение за развиването на страната ни през идващите месеци.
С първи мнения и реакции ще се включат ръководителят на Европейска комисия в София Бойко Благоев, български и непознати евродепутати (Андрей Ковачев, Петър Витанов, Илхан Кючюк, Радан Кънев, Томаш Ваиц), политическия анализатор Даниел Смилов и други
Водещи Петър Карабоев, зам.-главен редактор на " Дневник ", и Моника Върбанова, публицист от в. " Капитал ".
Реклама Свързани публикации Екологичен потенциал утвърди Илиана Иванова за еврокомисар, следва гласоподаване и в Съвета 12 септември 2023, 19:22 Шушукания от Брюксел: кой остава, кой си потегля и кой ще пристигна след европейските избори 8 септември 2023, 07:06 Изслушването на българската кандидатка за еврокомисарка мина сполучливо 5 септември 2023, 14:56 Европейският съюз заспа летен сън 7 август 2023, 08:00
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР