В София започва годишната конференция на началника на отбраната. Тази

...
В София започва годишната конференция на началника на отбраната. Тази
Коментари Харесай

Започва годишната конференция на началника на отбраната

В София стартира годишната конференция на началника на защитата. Тази година цивилното и военното управление ще разискват подготовката и потреблението на армията в „ концепцията на НАТО за въздържане и защита в Евроатлантическата зона ”.  

Темата тази година съответствува с дебата към проектите за разполагането на военни на НАТО в страните по Източния фланг.

България уточни, че може да образува батальонна бойна група до 1000 души и в нейните рамки да има и участници от други НАТО-вски страни.

На годишната конференция ще участват министърът на защитата Стефан Янев, депутати, висши военни.

За присъединяване в конференцията у нас идва и началникът на щаба на Съюзното командване на НАТО по интервенциите адмирал Йоахим Рюле, показват от МО.

По време на конференцията ще бъде показан и разбор на положението и подготовката на Въоръжените сили през 2021 година

На разбора по традиция участва президентът Румен Радев.

Същевременно в Народно събрание отрасловата комисия ще разиска на първо четене бюджета за защита. Предвидено е разноските за този бранш за 2022 година да са 1.73% от Брутният вътрешен продукт. Осигурено е финансиране по плановете за нови кораби, за Сухопътните войски и инфраструктурата за новите изтребители. 77 милиона лв. са планувани за справяне с дефицита на военни фрагменти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР