В София остават затворени трите възлови кръстовища – пл. “Независимост“,

...
В София остават затворени трите възлови кръстовища – пл. “Независимост“,
Коментари Харесай

51-ва вечер на протести и контрапротести в столицата

В София остават затворени трите основни кръстовища – пл. “Независимост “, при Ректората и на “Орлов мост “.

За 19.00 беше планувана следващата 51-ва проява пред постройката на президентството.

Все още пордължават да се събират хората към фонтана пред Президентството, като по-голямата част от тях са от разположения там палатков лагер и от този на самодейността “Системата ни убива “.

Обявено е, че по-късно довечера ще има концерт на Орлов мост с песни за митинга.

Ето по какъв начин разяснява новината за съвещанието на мониторинговата група за върховенството на закона в Екологичен потенциал, на която е била разисквана обстановката в България, адв. Боримир Цанов от палатковия лагер на пл. “Независимост “:

“Най-после след такова дълго забавяне те са изразили тази паника. Вече 51 дни, човек и кьорав и ням да е ще забележи какво се случва. Но потресаващото е, че Шофьорът на джипката и Главният каскет са натоварили свои подчинени да се явят от тяхно име в Брюксел. Това е доста показателно и надали ще бъде посрещнато с удивление от страна на брюкселските служители “, сподели той и разяснява и позицията на прокуратурата на съвещанието на групата за наблюдаване на върховенството на закона. Изразената позиция на българската прокуратура е, че българските прокурори са свободни да взимат решения и не могат да се управляват от основния прокурор:

“Прокурорите напълно не са свободни, защото прокуратурата е конструирана по един модел, който ние сме реципирали предишния век, това е моделът Вишински. Строго единоначалие на върха, на който е един основен прокурор, както беше споделил един в предишното – “Над него е единствено Господ “. Ето такава е нашата прокуратура “.

Паралелно с днешния митинг в София ще се организира и контрапротест. Акциите краткотрайно няма да се състоят пред пилоните на НДК, а единствено пред Румънското посолство.

Организаторите на демонстрациите против президента и против блокадите в столицата са оповестили пред Столичната община и пред Министерство на вътрешните работи, че краткотрайно преустановяват протестните си акции пред НДК.

Тази вечер акция пред Румънското посолство е планувана за 20.00 часа, а задачата е да се опази от блокиране основното кръстовище на бул. “Ситняково “.

Тук не престават да идват жители от разнообразни квартали, които желаят да се подпишат в подписките, които уредниците пуснаха преди дни – едната за импийчмънт на президента Радев, а другата против блокирането на основни кръстовища в столицата.

Участниците са осведомени от медиите за нападението над един от уредниците на митинга против блокадите Георги Флоров. Контрапротестиращи не скриха възмущението си, като считат, че президентът, който те назовават " разединител на нацията ", е в основата на сходни действия и го приканиха да се разграничи.

“Това на нищо не наподобява, на всичкото от горната страна бих желала да ги попитам тия деца – в действителност ли не знаят, че са използвани “.

“Президентът е зад тях и им дава мощ, какво може да бъде друго. Този президент е разделител, той не е президент “.

“Всеки е свободен да отиде да стачкува обаче не по този метод “.

“Сега са по 20 души, отишъл затворил кръстовището, тъй като той решил по този начин “, разясниха участници в контрапротеста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР