В Смолян адвокати протестираха срещу предложението районните съдилища в областта

...
В Смолян адвокати протестираха срещу предложението районните съдилища в областта
Коментари Харесай

Адвокатите в Смолян защитиха районните съдилища

В Смолян юристи стачкуваха против предлагането районните съдилища в региона да бъдат закрити и да се преобразуват в териториални отделения на областен съд Смолян, съобщи Българска национална телевизия.

Адвокатите в Смолян се оповестиха срещу преобразуването на районните съдилища в региона като териториални поделения на областен съд Смолян. Не са съгласни и с предлагането всички цивилен каузи с веществен интерес над 2000 лв. да станат на първоинстанционна подсъдност в Окръжния съд на регионалния град.

" За област Смолян считаме, че ще са налице крайни неподходящи последствия, ограничение на достъпа до правораздаване, както и може би демографски срив ", сподели адв. Елена Радева от Адвокатската гилдия в Смолян.

" Ние ще желаеме осъществяване на необятно и задълбочено публично разискване на този модел тук на място ", сподели адв. Иванка Сивенова, която е секретар в Адвокатска гилдия в Смолян.

Според юристите смяната в подсъдността значи втора инстанция за най-масовите цивилен каузи да стане Апелативен съд Пловдив. Това основава сериозен проблем поради сложното пътешестване в планинския регион и съществено покачва разноските за делата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР