В случай, че папката с третия проучвателен мандат бъде връчена

...
В случай, че папката с третия проучвателен мандат бъде връчена
Коментари Харесай

Хигиена нулева: ГЕРБ предложи брак на БСП за третия мандат

В случай, че досието с третия изследователски мандат бъде връчена на Българска социалистическа партия, ГЕРБ ще води диалози с партията на Корнелия Нинова. Това разгласи в изявление за Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Екатерина Захариева.

Както Narod.bg пръв заяви, най-вероятно президентът Румен Радев ще даде третия мандат на Корнелия Нинова, която ще бъде и кандидат-премиерът. Шансът за раждането на подобен политически Франкенщайн, обаче, е нулев.

Въпреки поръчката „ Мата Хари “ Захариева, напълно резонно, дефинира сходен диалог като „ сложен “ и „ съвсем неосъществим “, а повода – Българска социалистическа партия е единствената партия, за която има общо решение на Конгреса на ГЕРБ – да не се влиза в коалиция със столетницата.

В последните няколко седмици водачът на ГЕРБ няколко пъти подсказва, че третият мандат би бил най-успешен, в случай че бъде връчен на „ Демократична България “, само че няма индикации, че такова решение ще бъде взето от президента Румен Радев, който по време на консултациите организира най-остър диалог точно с Демократична България, а и в словото си при разкриване на 48-то Народно заседание нападна „ войнолюбците “.

Реклама

И през днешния ден Захариева акцентира че с „ Демократична България “ ГЕРБ имат най-вече общи визии, а Политическа партия назова „ лява популистка партия “. Въпреки това, по думите на Екатерина Захариева, ГЕРБ са провели диалози с всички политически сили, в това число и с „ Продължаваме Промяната “.

Народният представител отхвърли да предвижда у кого ще отиде досието с третия мандат, само че съобщи, че съгласно нея възможностите за сформиране на кабинет са дребни.

Екатерина Захариева счита, че това Народно заседание е извънредно продуктивно, като упрекна Министерския съвет, служебното държавно управление на Гълъб Донев, че не демонстрира никаква законодателна самодейност.

Бившият външен министър на ГЕРБ отбрани всички тези по тематиките енергетика на партията, още веднъж с нападки по отношение на „ Продължаваме промяната “.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР