В словенския град Горня Радгона днес започва 61-вото издание на

...
В словенския град Горня Радгона днес започва 61-вото издание на
Коментари Харесай

Министър Вътев е в Словения. Представя страната на важно събитие


В словенския град Горня Радгона през днешния ден стартира 61-вото издание на интернационалния селскостопански и хранително-вкусов панаир " АГРА ", осведоми Българска телеграфна агенция. 

Българският министър на земеделието и храните Кирил Вътев ще взе участие в формалното разкриване, а Министерството на земеделието и храните ще се включи с народен щанд, оповестиха от Министерство на земеделието и храните.
-->
Тази година ще се показват петима изложители от нашата страна. Това са производителите на мед и пчелни артикули „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) " Начо Иванов " и " Здравко Аврамов " ; на млечни произведения - " Ел Би Булгарикум " ЕАД и „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) " Иван Нечев ", и на етерични масла „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) " Петър Симеонов ", осведомиха от Посолството на България в Словения на фейсбук страницата си.

Тяхната продукция може да бъде прегледана до 31 август на щанд № 504 в зала С3 на панаирната площадка - в непосредствена непосредственост до този на Индия като страна сътрудник.

Общият щанд се провежда под егидата на Министерство на земеделието и храните.

" Много съм горда, че България ще се показа на такова високо равнище на нашето ревю ", разяснява изключителният и пълномощен дипломат на Словения Н. Пр. Наташа Бергел по време на среща с министър Вътев в края на предишния месец у нас.

Бергел уточни, че съдействието сред двете страни е доста положително, като има още благоприятни условия за задълбочаване на двустранните връзки.

Официалното посещаване на министър Вътев в Словения е по покана на министъра на земеделието, горите и храните на Република Словения Ирена Шинко, прецизираха от Министерство на земеделието и храните.

Международното ревю " АГРА " показва най-новите технологии на произвеждане, развъждане и преправка посредством представяне на водещи международни марки в земеделската и горската техника, както и в оборудването за хранително-вкусовата индустрия. Изложението дава опция за излагането на висококачествени култури, хранителни артикули, ястия и виновност, включвайки и семинари за стратегиите за пакетиране, модерното земеделско строителство, принадлежности и съоръжение, климатичните техники и потреблението на възобновими енергийни източници. Това показа Министерски съвет при утвърждението на присъединяване на страната ни в събитието.

През 2022 година ревюто " АГРА " притегли 1750 изложители от 31 страни, които показаха своите артикули на повърхност от 70 800 кв. м. пред към 100 000 гости.

През 2024 година България ще бъде страна сътрудник на Международното ревю за земеделие и хранителни артикули " АГРА ", като това ще бъде разпространявано от страна на уредниците и по време на тазгодишното събитие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР