В сивото ежедневие определено имаме нужда от малко цвят и

...
В сивото ежедневие определено имаме нужда от малко цвят и
Коментари Харесай

Кои растения са подходящи за отглеждане в сандъчета?

В сивото всекидневие несъмнено имаме потребност от малко цвят и наслада. Сандъчетата с цветя са превъзходен метод да декорираме дома си, само че също по този начин и да си донесем този пресен лъх.

Как се слагат сандъчета?

Ако желаете да ги поставите на външната страна на балкона, то би трябвало да се уверите, че са задоволително добре закрепени и няма заплаха да наранят някого. Ако первазът е към 15 см, то би трябвало да сложите летвички или ажурен парапет.

Висящите кошници също е добре да бъдат захванати крепко. Тук можете да употребявате разнообразни кукички, декоративни конзоли и други. Хубаво е конзолите да са с покритие от пластмаса, с цел да се избегне ръждясването. 

Кои цветя са подобаващи за сандъчета?

Петуния 
 Трикове и неточности при развъждането на хризантеми Трикове и неточности при развъждането на хризантеми
Хризантемите безспорно са едни от най-красивите и кичести есенни растения. Някои даже назовават това растение “златото на градината...

Тя е едногодишно растение, която цъфти от май до октомври в разнообразни цветове. Размножава се посредством семена или резници през януари-февруари. Изнася се навън през април. Растението обича слънчеви места, тъй че би се чувствало най-добре на източни балкони.

В следобедните часове през лятото е добре да осигурите сянка. Нуждае се от плодородна почва и постоянно поддържане с торове, които са с сложни съставки.

Теменужки

Те са идеални за сандъчета. Компактни и лесни за развъждане, като цъфтят в разнообразни цветове. Поставете я на източен или северен балкон. Директната слънчева светлина не се отразява добре на теменужката. През топлото време се полива на всеки два дни, а през студените месеци – един път седмично. При подобаващите грижи теменужките цъфтят няколко пъти в годината.
 10 непретенциозни едногодишни растения, които може да отглеждате у дома 10 непретенциозни едногодишни растения, които може да отглеждате у дома
Едногодишните са сигурен метод за бързо прибавяне на цвят към контейнери, саксии за прозорци и голи места в цветни лехи. Но вие получава...

Мушкато

Типично слънчево растение за балкон. Въпреки това, би трябвало да се пази от директните слънчеви лъчи през лятото. Хубаво му е на източно или южно ревю. Може да пораства и под сянка, само че тогава цъфтежът ще бъде слаб. Обича рохкава и пропусклива почва. Редовното му пресаждане в богат субстрат ще ви подсигуряват обилни цветове по време на цъфтежа. 

Агератум

Това е плътно полухрастче, което цъфти във виолетови цветове. В взаимозависимост от това от какъв вид е, височината му доближава до 10 см. Те са идеални за ковчеже на перваза. Цъфти от май до момента. Нуждае се от лека почва и постоянно поливане.

Лобелия

Тя е с дребни нежни цветчета, които красят балкона от май до октомври. Обича слънчеви места, лека градинска почва и постоянно поливане.  Семената се засяват през ранна пролет. 

Латинка

Това е едногодишно растение, което лятото обагря балкона ви в разнообразни цветове. Може да се отглежда на южно или западно ревю. На северните балкони също ще вирее, само че цъфтежът ще бъде по-слаб. Полива се рядко и се тори два пъти месечно с сложни торове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР