В Шотландия и Нидерландия може да последват примера на Белгия

...
В Шотландия и Нидерландия може да последват примера на Белгия
Коментари Харесай

Шотландия и Нидерландия може да последват Белгия и да не завършат първенствата

В Шотландия и Нидерландия може да последват образеца на Белгия и да вземат решение шампионатите да не завършат. Почти всички футболни шампионати в Европа са спрени заради пандемията от ковид и няма никаква изясненост по кое време ще е допустимо да се възобновят.

Вчера белгийците взеха решение, че шампионата няма да приключи, а за извънредно се приема актуалното краткотрайно класиране. Брюж бе избран за първенец, като бяха разпределени и участниците в евротурнирите. Решение обаче не беше взето по отношение на изпадащите и изкачващите се в горна дивизии.

Ден по-рано от УЕФА оповестиха, че приоритет е довеждане докрай на шампионатите из Европа. След решението в Белгия от европейската футболна централа пуснаха писмо в намекнаха, че може да не позволен до присъединяване в Европа тимове от страни, където шампионатът не се е доиграл.

The Jupiler Pro League (Belgium league) has officially been stopped and Club Brugge has been crowned as champion of season 2019/20. Big decision but at least everything is clear for them now.

Let's see what other leagues will follow. pic.twitter.com/sdnlgJAiec
— (@TheEuropeanLad) April 2, 2020
В Нидерландия към този момент се разисква разновидността настоящето класиране да бъде признато за извънредно и шампионата да не приключи. Техническият шеф на Аякс Марк Овермарс съобщи, че " шампионата е мъртво " и изобщо не би трябвало да мисли за възобновяване на шампионата.

Шефовете на футбола в Шотландия се събират на среща в понеделник и тогава ще обсъдят разновидностите. Един от тях е да бъде последвана Белгия, което ще значи, че Селтик ще бъде разгласен за първенец. Сред предложенията е и такова, при което няма изпадащи, а структурата на шампионата да се промени и идващия Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР