В сферата на древните практики, които съчетават мистицизма с прозрението,

...
В сферата на древните практики, които съчетават мистицизма с прозрението,
Коментари Харесай

Какво е руни гадателската практика

В сферата на античните практики, които съчетават мистицизма с прозрението, руническото гадаене стои като завладяващо и загадъчно изкуство. Вкоренена в руните, античните знаци на разнообразни рунически писмености, тази процедура предлага неповторим метод за търсене на упътване, схващане и себеоткриване. Руническото гадаене, постоянно наричано „ изхвърляне на руни “, е форма на гадаене, която се предава от генерации, предлагайки на хората път за проучване на мистериите на живота.

Произход и история на руни гадаенето

Руническото гадаене води началото си от руническите писмености, употребявани от немските и скандинавските нации преди повече от хилядолетие. Тези писмености са били освен системи за писане, само че са имали и по-дълбоки алегорични смисли. Самата дума " руна " произлиза от староскандинавски и староанглийски, което значи " загадка " или " тайнственост ". Тези писмености имаха духовно значение, въплъщавайки както на практика, по този начин и мистични познания.

Най-ранните записи на руническо гадаене могат да бъдат проследени до античните немски племена, като викингите, които са употребявали руни за разнообразни цели, в това число издълбаването им върху камъни, принадлежности и персонални движимости. С течение на времето руните се развиха от елементарни букви до знаци, пропити с вълшебен и гадателски смисли.

Принципи на руническото гадаене

 Руни

Руническото гадаене включва отливането или рисуването на руни, нормално от набор от 24 признака, прочут като Elder Futhark, най-древната руническа писменост. Актът на мятане на руни е сходен на приемане на известие от Вселената. Всяка руна носи своя лична друга сила, символика и пояснение, което разрешава на практикуващите да получат достъп до набор от прозрения.

Процесът на руническо гадаене

Определяне на планове: Практикуващият стартира, като се концентрира върху съответен въпрос, грижа или област от живота, за която търси насоки. Това желание е от значително значение, защото оказва помощ за канализирането на силите на руните.

Рисуване или мятане на руни: Руните могат да бъдат изтеглени от торба или хвърлени върху повърхнина. Смята се, че методът, по който падат или са изтеглени, има значение. Някои практикуващи може да изберат да нарисуват една руна за бърза визия, до момента в който други могат да хвърлят няколко руни за по-изчерпателно четене.

Тълкуване на руните: След това всяка руна се пояснява въз основа на нейното обичайно значение, позицията й в кастинга и връзката й с други руни. Тълкуването взема поради символичните атрибути на руната и нейното значение за въпроса или обстановката.

Създаване на спред: Някои практикуващи употребяват характерни оформления или " спредове ", където руните са сложени на избрани позиции, като всяка съставлява разнообразни аспекти на въпроса или живота на търсещия. Взаимодействието сред руните в тези позиции прибавя дълбочина към четенето.

Отразяване и използване: След като руните бъдат интерпретирани, практикуващият отразява получените прозрения и обмисля по какъв начин те могат да бъдат приложени към тяхната обстановка. Руническото гадаене не е за предсказание на бъдещето, а по-скоро за придобиване на по-дълбоко схващане и прозрение в сегашното.

Тълкуване на руните

 Какво е руни гадателската процедура Снимка: shapkasushami / pixabay.com

Тълкуванията на руните могат да варират според от практикуващите и източниците. Има обаче общи тематики, свързани с всяка руна:

Феху (Богатство): Представлява обилие и материална печалба;

Uruz (Сила): Символизира вътрешна мощ и персонална мощ;

Thurisaz (Защита): Означава отбрана, отбрана и граници;

Ansuz (Комуникация): Отнася се за връзка и приемане на съобщения;

Raidho (Пътуване): Показва пътувания, физически и метафорични;

Кеназ (Знание): Отразява прояснение, креативност и мъдрост;

Това са единствено няколко образеца и всяка руна носи набор от смисли, които могат да бъдат нюансирани и интерпретирани по разнообразни способи.

Руническото гадаене стои като мост сред античното минало и актуалния изследовател, предлагайки прозрения в царствата на невидимото. Това е процедура, която ни кани да изследваме мистериите на живота, да се впуснем в личното си схващане и да потърсим упътване от силите, които ни заобикалят. Както при всяка езотерична процедура, същинската мощ на руническото гадаене се крие в желанието, връзката и персоналното значение, което има за всеки субект, който се впусне в това антично странствуване на откривателство.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР