В сезона на грипните вируси, настинки, студени зимни дни, една

...
В сезона на грипните вируси, настинки, студени зимни дни, една
Коментари Харесай

За вредата от сухите супи

В сезона на грипните вируси, настинки, студени зимни дни, една топла пилешка чорба би свършила чудеса. Напоследък на пазара има подготвени инстантни супи, така наречен сухи супи. Това е един елементарен и бърз вид да си набавим нужните хранителни детайли за деня в топла чаша чорба, без да се постанова да стоим с часове в кухнята.

Но дали този вид е и здравословен за нас?

Все по-често се приказва и се вършат разнообразни проучвания за това, че сухите супи и бульони, които използваме за облекчение, са нездравословни. Но за какво?

Японски учени, провели скорошно изследване по тематиката, и открили, че сухите супи не са потребни, защото съдържат доста сол. В една порция чорба има половината дневна норма за възрастен човек за консумация на сол. Японските учени, и освен те, са безапелационни, че прекомерната приложимост на натриев хлорид удвоява вероятността от развиване на рак на стомаха.

Изследването на учените от Япония се е провело в продължение на 11 години. През този интервал те следили питателните привички на 40 хиляди поданици на страната. Резултатите посочили, че измежду мъжете, предпочитащи солените блюда, на риск е подложен един на всеки 500. Злокачественото заболяване, едно от най-разпространените, годишно лишава живота на към 1 млн. поданици на планетата, като отстъпва единствено на рака на белите дробове.

Така че разновидността да ядете на бързо и сред уговорките си денем, разтворена в гореща вода чорба, не е изключително добър, а и най-много - не е потребен! Затова ви съветваме - пригответе си домашна чорба, у дома - хем е по-вкусно, хем, става известно, и по-здравословно. Така може да регулирате количеството сол, което ще сложите. Може даже да употребявате хималайска сол, с цел да сте сигурни, че ще избегнете риска от сърдечно съдови болести и др.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР