В Северна Македония запалиха българския флаг, а от водещи политици

...
В Северна Македония запалиха българския флаг, а от водещи политици
Коментари Харесай

Зам.-външният министър с горещ коментар за сексистките обиди срещу Захариева от Скопие

В Северна Македония възпламениха българския байрак, а от водещи политици се чуха сексистки обиди към министъра на външните работи Екатерина Захариева. Най-добрият ни другар, този, който назоваваме брат, ни блокира, съобщи министър председателят Зоран Заев.

"Това е въпрос на образование и светоусещане. Тези хора, които възпламениха българския трикольор, евентуално го вършат, тъй като България на този стадий сподели "не " на присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз.

Това, което видяхме, е особено за едно друго време. Това държание няма да бъде толерирано ", разяснява зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Той подсети, че България е член на Европейски Съюз от 2007 година и акцентира, че няма да се съгласим, която и да е страна в предприсъединителен развой да ни дава уроци. Според него протичащото се е урок, през който Република Северна Македония в този момент ще мине.

"Би било доста тъпо, в случай че не завършат този път, който поеха сами. Предстоят им доста значими стадии от присъединителния развой. Но в случай че не почитат сътрудниците и страните, които им подадоха най-силно ръка, тогава компликациите биха се умножили ", сподели още Георгиев в "България заран ".

Той се надява до идващото разискване на присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз настояванията на България да бъдат взети поради. По думите му вратата не е затворена и диалозите постоянно може да продължат.

"Прави се внушението, че надали не България е единствената страна на равнище Европейски Съюз, която стопира Република Северна Македония. Нека си напомним единствено няколко месеца по-назад - Холандия, Франция... Не сме този единствен стопер, който попречва Северна Македония ", акцентира зам.-външният ни министър.

"Това е най-близкият до нас народ, който сме привикнали да назоваваме приятелски. Много се надяваме този спор да се позволи и в бъдеще да продължим като сътрудници и другари на европейската сцена. Много ми се желае тази осъзнатост да бъде и от двете страни ", означи Георг Георгиев.

В събота част от протестиращите против държавното управление изпочупиха стъклата на офис на ГЕРБ в София. Георгиев дефинира дейностите им като вандалски. "Протестите не са развой, който ни тревожи, тъй като той е либерален и правов. Към спокойно протестиращите жители в никакъв случай няма да се обърнем с експанзия или недоумение ", съобщи водачът на младежката организация на ГЕРБ.

Той не се нае да уточни кой провокира провокациите, само че по думите му това са хора, които търсят конфликт, с цел да предизвикат същия отговор и да се стигне до сблъскване, което да уличи властта в полицейско принуждение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР