В Северна Италия археолози откриха зъб от дете неандерталец. Възрастта

...
В Северна Италия археолози откриха зъб от дете неандерталец. Възрастта
Коментари Харесай

У нас хомо сапиенс, в Италия - неандерталци

В Северна Италия археолози откриха зъб от дете неандерталец. Възрастта на находката е към 48 000 години. Засега това е най-новото доказателство за наличието на неандерталци в района. Резултатите от проучването са оповестени в „ Journal of Human Evolution “.

Учените са открили, че това е млечен горен десен зъб, който е принадлежал на дете на възраст 11-12 години. Генетичният разбор демонстрира, че притежателят на зъба по майчина линия е обвързван с неандерталците, живеещи в днешна Белгия.

Според италиански учени от университетите в Болоня, които са изследвали находката, това е доста значимо изобретение, тъй като хвърля светлина върху миграционния път на неандерталците през интервал, когато Европа е била населявана интензивно от актуалните хора, измествайки неандерталците.

„ Това е доста значимо, като се регистрира, че когато това дете е изгубило зъба, общности от Homo sapiens към този момент са съществували на хиляди километри в България “, сподели Стефано Бенаци, координатор на проучването.

Това прави Венето основно място за разгадаване на последователното изгубване на неандерталците в Европа. " Откритието е станало допустимо с помощта на новаторски проучвателен способи, употребявани от учените.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР