В седмица на пожарната безопасност, на 13 септември в административната

...
В седмица на пожарната безопасност, на 13 септември в административната
Коментари Харесай

Учение за неотложни аварийно-спасителни работи при възникване на силно земетресение се проведе в град Левски

В седмица на пожарната сигурност, на 13 септември в административната постройка на Община Левски и региона на ЖП гара Левски се организира Общинско обучение на тематика: „ Дейност на щаба за осъществяване на общинския проект за отбрана при бедствия, органите за ръководство и силите на Единната избавителна система за осъществяване на неотложни аварийно-спасителни работи при пораждане на мощно земетресение на територията на община Левски ”.
Съгласно, заповед на регионалния шеф на област Плевен и проекта за деяние при бедствия и повреди, ръководителят на общинския щаб, зам. кмета на Община Левски, инж. Кольо Домеников свика в заседателната зала на Община Левски щаба за осъществяване на учението за отбрана на популацията при мощно земетресение.
Взаимодействието сред всички участващи при ликвидирането на следствията от бедствието е измежду главните цели, разгласи инж. Кольо Домеников и обясни нужните дейностите за взимане на решения от щаба, съгласно установените провали.
Кратка презентация на реда за работа при бедствия и по съответно при земетресение, представяйки сеизмичната карта на страната и съответно на района,направи Мариян Величков – представител РДПБЗН- Плевен. Планирането при бедствия се прави на общинско,областно и национално равнище. Плановете за отбрана при бедствия се изготвят от участниците за всяка една от заплахите. В Община Левски има създаден проект, признат на сесия на Об С- Левски. Част от този проект са и проведените дейностите при земетресение за попречване и понижаване на последствията. Целта е да се сътвори оптимална организация за отбрана на популацията.
Директорът на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Плевен – Комисар Станислав Атанасов подсети, че за учението, според Закона за отбрана при бедствия, имат обвързване всички представители на локалната власт, на централната –областните шефове и юридически лица, веднъж в годината да организират такива образования и занятия. Припомни общия ред по който действа цялата единна избавителна система – оперативните дейности и взаимоотношение на щаба и органите по Закона за отбрана при бедствия.
На учението, Секретарят на щаба Георги Петров разгласи високата степен на земетресението и провалите, а всеки от членовете на щаба осведоми за настоящото положение: Директорът на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Плевен – Комисар Станислав Атанасов, от ФСМП – Левски доктор Якимова, н-ка на В и К регион Левски – Стефан Владимиров, н-ка районно управление (на МВР) – Левски, Пламен Цолов, отговорника на „ Овергаз север ”-Русе,Светослав Спасов, Кольо Глинджурски от РПС-Левски, Павел Маринов -представител на Оперативен център –Левски към „ Дирекция употреба и поддържане “ – район Плевен, Директора Оперативна програма ” БКС-Левски “ – Марияна Гатева, Петя Чолакова –гл.експерт „ Образование,култура и спорт ”и други В съвещанието на щаба участваха и кметове на кметства в общината.
След подаден сигнал за заплаха бяха извършени спешно – избавителни действия в постройката на Община Левски и ЖП –гара Левски.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР