В съвсем близко бъдеще роботите ще вземат хляба на всички

...
В съвсем близко бъдеще роботите ще вземат хляба на всички
Коментари Харесай

Роботи изместват хората в нетворческите професии

В напълно близко бъдеще роботите ще вземат хляба на всички хора, които практикуват специалности, които не изискват творчество.

Японски анализатори предвиждат, че в идващите 20 години повече от половината специалности в страната ще бъдат усвоени от роботите. До това умозаключение те са достигнали, откакто изследвали над 600 специалности.

Оказва се, че вероятността робот да заеме вашето работно място е назад пропорционална на нужната креативна настройка за изпълняването на отговорностите ви. В 49% от изследваните специалности в Япония не се изисква каквото и да било творчество и без проблем могат да бъдат вършени и от робот. Сред тях са услугите за доставки, бюрата за информации и въобще множеството специалности в областта на услугите.

В изследването излиза наяве още и че има специалности, които няма да бъдат поети от роботите, най-малко не в близкото бъдеще. Това са всички тези, които влагат доза творчество в осъществяването на функционалностите си като публицисти, учители и писатели.

 Робот

Същият разбор е изработен и във Англия и Съединени американски щати. Там роботизацията ще засегне надлежно до 35% и 47% от специалностите. Разбира се, данните са хипотетични и не регистрират обществения фактор.

Повечето хора обаче гледат скептично на роботизацията. Въпреки това, в случай че данните се окажат правилни, това единствено ще задълбочи казуса с безработицата в международен мащаб, безапелационни са експертите.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР