Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов и председателят

...
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов и председателят
Коментари Харесай

Инспекция на АМ Струма: До два месеца пускат движението в отсечката между Благоевград и Симитли

Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Захари Христов и ръководителят на УС на АПИ Иво Иванов са на ревизия на автомагистрала " Струма " в правата от Благоевград до Симитли. Очаква се те да ревизират напредъка по градежа на тунел " Железница " и работата по свлачищата към него.

До два месеца се чака да бъде пуснато придвижването по едното трасе на Автомагистрала " Струма " в правата сред Благоевград и Симитли, която е към 6 км. В този период би трябвало да завършат довършителните действия по тунел " Железница " като автомобилният трафик ще минава през едната тръба на тунела.

Предстои да се изготвят и планове за подсилване на свлачищата от двете страни на тунела.

" В понеделник настрочваме работно група, която до две седмици би трябвало да излезе с решение дали ще са нужни спомагателни мери. Защото тук има едно проблематично свлачище. Самата работа като строителство строителите ме увериха, че в период след излизане на решението на комисията към 2 месеца ще могат да приключат с пътните работи ", сподели Захари Христов, зам. длъжностен министър на районното развиване. 

Христов посочи, че работата по укрепването на свлачищата няма да пречи на автомобилния трафик да се движи в едното платно, а в тунелите престоят довършителни действия, предава Българска национална телевизия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР