В съвместен доклад на УНИЦЕФ и Световната здравна организация се

...
В съвместен доклад на УНИЦЕФ и Световната здравна организация се
Коментари Харесай

Близо 2 милиона бебета са се родили мъртви през 2019 г.

В взаимен отчет на УНИЦЕФ и Световната здравна организация се споделя, че близо два милиона бебета са се родили мъртви през 2019 година Проучването откри, че този сериозен проблем визира по-бедните страни и че броят на бебетата, родени мъртви, се е нараснал заради породените от Ковид-пандемията проблеми в здравните услуги, съобщи Aleteia.org.

Както оповестява Vatican News, проучването откри, че 84 % от мъртвородените са регистрирани в страни с по-ниски междинни приходи. „ Загубата на дете при раждане или по време на бременност е опустошителна покруса за фамилията, която постоянно се претърпява безшумно, само че се случва прекомерно постоянно по целия свят “, сподели Хенриета Фор, изпълнителен шеф на УНИЦЕФ.

„ На всеки 16 секунди една майка някъде ще преживее неизразимата покруса на мъртво раждане... За доста от тези майки просто не трябваше да е по този начин “, сподели тя. Докладът открива, че през 2019 година голяма част от тези трагични данни са регистрирани в Африка и Азия, до момента в който единствено 6 % от общия брой са били в Европа, Северна Америка, Австралия и Нова Зеландия.

Според генералния шеф на СЗО доктор Тедрос Гебрейесус „ нещастието с мъртво раждането демонстрира какъв брой жизненоважно е да се укрепят и поддържат съществени здравни услуги и какъв брой сериозно е да се усилят вложенията в медицински сестри и акушерки “. Авторите на отчета пресмятат, че 50% намаляване на здравните услуги (заради коронавирусната пандемия) може да аргументи близо 200 000 спомагателни мъртвородени деца за интервал от 12 месеца в 117 страни с ниски и междинни приходи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР