В съвещанието участваха също вицепремиерът Томислав Дончев и заместник-кметът на

...
В съвещанието участваха също вицепремиерът Томислав Дончев и заместник-кметът на
Коментари Харесай

Бойко Борисов С Извънредна Заповед За Изгорелите Царски Конюшни!

В съвещанието участваха също вицепремиерът Томислав Дончев и заместник-кметът на София Тодор Чобанов.

Борисов акцентира, че е извънредно значимо да има цялостна съгласуваност в дейностите на виновните институции, тъй че да се запази културната полезност. От своя страна Министерство на вътрешните работи поема уговорката за възобновяване на вредите от пожара.

Пожар изпепели в нощта на събота против неделя покрива в парцела сред столичните булеварди " Дондуков " и " Васил Левски ", прочут като " Царските конюшни ".

Тази заран министър Боил Банов съобщи, че " Царските конюшни " ще получат прелиминарен статут на културна полезност от национално значение. Той обаче означи, че този статут " ще бъде съборен в съда " заради неуточнената благосъстоятелност и многото каузи, които водят между тях претендиращите за благосъстоятелност.

Трябва да създадем по този начин, че като вкараме на следващия ден документите по делото, те да не паднат в съда, съобщи Банов. Той посочи, че постройката е предпазена още през 2014-а, когато е поръчан подробният градоустройствен проект: " Тези инструкции са изцяло ясни - никакво срутване, никакво надстрояване, никакво променяне ".

Във връзка с това основният проектант на София Здравко Здравков разясни, че и да изгорят тези здания " това нямаше да помогне на притежателите, тъй като постоянно в едно планиране водещият е градоустройственият проект. Този проект през 2015-а година е защитил терена ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР