Представителки на най-древната професия не крият вълнението си, че най-сетне

...
Представителки на най-древната професия не крият вълнението си, че най-сетне
Коментари Харесай

Белгия призна проституцията за професия с всички трудови права

Представителки на най-древната специалност не крият вълнението си, че най-накрая изискванията им на труд ще се подобрят. Пред Euronews те споделят, че законът ще разреши по-голям избор на безвредни места за предлагането на секс-услуги, по метод, който секс-работниците ще дефинират. Исканията им за обществена отбрана се задействаха мощно по време на пандемията, когато приходите им паднаха внезапно, а неофициалният статут на специалността не им разреши достъп до обществена поддръжка.

Новото законодателството, което белгийският парламент утвърди с 93 гласа „ за “, 33 „ въздържал се “ и нито един гласа „ срещу “, за първи път разрешава на белгийските секс служащи да изискват от сводниците си трудов контракт, обществени и здравни осигуровки и годишен отпуск – ограничения, които кардинално изключват употребата.

Закоът планува още отбрана от трудови опасности, в това число използване на стандарти за това кой не може да стане шеф – да вземем за пример, лица с присъди за трафик на хора и обири. Според закона, проституиращите имат право...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР