В Санкт Петербург задържаха автора на инсталация в парк Марсово

...
В Санкт Петербург задържаха автора на инсталация в парк Марсово
Коментари Харесай

Арестуваха руски художник заради 5-метрово изпражнение

В Санкт Петербург задържаха създателя на апаратура в парк " Марсово поле ", представляваща 5-метрово изпражнение, съобщи lenta.ru. Срещу художника Иван Волков е формирано наказателно дело " за опозоряване на тленните остатъци на починалите и техните гробни места ".

В този парк са издигнати паметниците на Суворов и на участниците в революцията от 1917 година, а на 5 ноември 1957 година е разпален първият безконечен огън в страната.

Задържаният художник е застрашен от 3-месечен арест или санкция до 40 хиляди рубли. В решението за формиране на наказателно дело се показва, че Волков „ съзнателно, цинично, аморално, по хулигански подбуди, пренебрегвайки общоприетите правила и правила на държание, открити в обществото, сложи предмет на изкуството, изработен от сняг под формата на гигантско изпражнение в жълта локва, като по този метод с умишлените си дейности оскверни мястото за полагане на мъртвите ".

В акаунта си в Instagram художникът постоянно споделя своите творби, направени от сняг - да вземем за пример снежни индивиди, които повръщат от енергийни питиета - или предмети във формата на писоари върху дървета.
`Арестуваха

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР